Ange ditt sökord

Annons:

Vill bli utredd för ADHD

Hej! Jag har så långt jag kan minnas känntmej annorlunda. För några dagar sedan snubblade jag över en artikel om add.. Det stämmer in helt klockrent på mej. Kändes somen enda stor befrielse att läsa. Jag undrar hur jag gör för att bli utredd add? Måste jag gå vis vårdcentralen? Eller finns det andra vägar? Är missnöjd med den vårdcentralen jag är skriven på och vill inte bli utredd där. MVH Veronica

Om Du vill ha en neuropsykiatrisk utredning med frågeställning ADD, så ska Din husläkare skicka en remiss till den psykiatriska öppenvårdsmottagning som Du tillhör. Där kan Du få en psykiatrisk bedömning av specialistläkare i psykiatri och sättas på väntelista för en ADD-utredning om det finns anledning att misstänka den diagnosen.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 22 april, 2013

Liknande frågor

Hjärnan & Nerver

Kan man blanda olika märken på huvudvärkstabletter?

Jag brukar ibland vid huvudvärk ta en eller två huvudvärkstabletter åt gången, men det händer ju att man har olika märken hemma. Kan man blanda eller är det farligt att ta ena tabletten från ett märke och andra tabletten från ett annat märke?

Hjärnan & Nerver

Har jag huvudvärk eller migrän?

Jag lider ofta av huvudvärk och jag börjar misstänka att det även ibland handlar om migrän. Det hjälper inte att ta paracetamol som jag annars alltid brukar göra. Hur vet jag om det är huvudvärk eller migrän jag har, och hur kan jag mest effektivt lindra det? Finns det något receptfritt?

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: