Ange ditt sökord

Annons:

Vill bli utredd för ADHD

Hej! Jag har så långt jag kan minnas känntmej annorlunda. För några dagar sedan snubblade jag över en artikel om add.. Det stämmer in helt klockrent på mej. Kändes somen enda stor befrielse att läsa. Jag undrar hur jag gör för att bli utredd add? Måste jag gå vis vårdcentralen? Eller finns det andra vägar? Är missnöjd med den vårdcentralen jag är skriven på och vill inte bli utredd där. MVH Veronica

Om Du vill ha en neuropsykiatrisk utredning med frågeställning ADD, så ska Din husläkare skicka en remiss till den psykiatriska öppenvårdsmottagning som Du tillhör. Där kan Du få en psykiatrisk bedömning av specialistläkare i psykiatri och sättas på väntelista för en ADD-utredning om det finns anledning att misstänka den diagnosen.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 22 april, 2013

Liknande frågor

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Hjärnan & Nerver

Kan man minska risken för ALS?

Hej Min mormor drabbades av ALS när hon blev 60 år, där jag fick se hur sjukdomen förändrade henne över 2 år tills hon gick bort. Hon hade mycket stress under sitt liv och vad jag hört finns det teorier om att denna sjukdom kan vara stressrelaterad. Jag själv har tyvärr stora problem med stress som jag har svårt att jobba bort. Det var ca 10 år sedan min mormor gick bort men jag oroar mig ännu att detta ska drabba mig eller min mamma. Kan det vara ärftligt? Borde jag kolla vidare inom detta? Finns det något man kan göra för att minska risken för dessa typer av sjukdomar?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: