Ange ditt sökord

Annons:

Vill bli utredd för ADHD

Hej! Jag har så långt jag kan minnas känntmej annorlunda. För några dagar sedan snubblade jag över en artikel om add.. Det stämmer in helt klockrent på mej. Kändes somen enda stor befrielse att läsa. Jag undrar hur jag gör för att bli utredd add? Måste jag gå vis vårdcentralen? Eller finns det andra vägar? Är missnöjd med den vårdcentralen jag är skriven på och vill inte bli utredd där. MVH Veronica

Om Du vill ha en neuropsykiatrisk utredning med frågeställning ADD, så ska Din husläkare skicka en remiss till den psykiatriska öppenvårdsmottagning som Du tillhör. Där kan Du få en psykiatrisk bedömning av specialistläkare i psykiatri och sättas på väntelista för en ADD-utredning om det finns anledning att misstänka den diagnosen.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 22 april, 2013

Liknande frågor

Hjärnan & Nerver

Har jag huvudvärk eller migrän?

Jag lider ofta av huvudvärk och jag börjar misstänka att det även ibland handlar om migrän. Det hjälper inte att ta paracetamol som jag annars alltid brukar göra. Hur vet jag om det är huvudvärk eller migrän jag har, och hur kan jag mest effektivt lindra det? Finns det något receptfritt?

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.