Ange ditt sökord

Annons:

Vilken nivå ska sockervärdet vara?

Går regelbundet till distriktsläkare för kontroll av….bla kolestreol, blodtryck , Kreatetin…..osv. Mitt sockervärde är 6.4 !! Har läst att det ej bör överstiga 5.2… Vad gäller ???

Vi vill gärna att blodsockret skall ligga under 6 när man är på fastande mage. Har man mera eller lika med 7 efter 8 timmars fastande vid två olika tillfällen definierar man detta som en diabetes. Däremot är 6,4 efter måltid inte att anse som ett för högt värde. Man kan ibland behöva se hur blodsockret ändrar sig efter intag av en viss mängd socker. Då har man tagit värdet innan och mäter igen efter två timmar. Man gör då en glukosbelastning och ser hur ens kurva ter sig och kan bättre veta hur man ligger till i eventuellt diabeteshänseende.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Diabetes

Banta bort diabetes?

Hej! Min väninna är 70 år och har typ 2-diabetes. En bekant påstår att om man bantar försvinner diabetesen, det har hon exempel på från sin vän. Är det så "enkelt"?

Diabetes

Kost vid diabetes typ-2

Hej! Min sambo har precis fått reda på att han fått typ-2 diabetes. Nu försöker jag hjälpa honom med kosten. Har koll på en del saker, men tycker att det här med bröd och mellanmål är svårt, det känns som om det är socker i allting. Har inte fått träffa varken dietist eller diabetessjuksköterska så frågorna hopar sig.

Diabetes

Kreatin farligt för njurarna?

Hej! Har diabetes typ 1 och har styrketränat ett antal år och har nyss börjat ta kreatin som tillskott.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: