Ange ditt sökord

Annons:

Vad ska jag göra för att min vän inte ska ta en överdos av medicinen Venlafaxin?

Hej, Jag har en vän som är djupt deprimerad och äter Venlafaxin. Har hört rykten om att min vän samlar tabletterna för att överdosera. Så jag undrar vad är en dödlig dos av Venlafaxin? Anledningen till att jag undrar är för att jag ska be min väns sambo ta undan Venlafaxin så hon inte tar en dödlig dos. Tacksam för svar. Mvh Jenny, 24

Stora individuella skillnader föreligger, så att säga att ett visst antal tabletter Venlafaxin är inte möjligt. Det man kan säga att överdosering ger allvarliga symtom som hjärtpåverkan, kramper, syrebrist till hjärnan. Det är därför viktigt att Du pratar med Din väns sambo att han är medveten om hennes planer och tar undan tabletterna och portinoerar ut dem till henne.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 27 november, 2012

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: