Ange ditt sökord

Annons:

Vad göra mot nästäppa och vattensnuva

Sign Tuttan (kv 71): Jag har problem med näsan och tryck över bihålorna. Jag har nästäppa utom på morgonen, då näsan bara rinner. Använder nässkölj, men utan större effekt. Vad göra? Jag är allergisk mot björkpollen och gräs, men det är ju inte den årstiden nu. Nuvarande problem har jag haft i över ett halvår. Det är mycket irriterande och oroande.
Har prövat näsdroppar (receptfria), men tyvärr ingen effekt. Möjligtvis Otrivin comp, som emellanåt hjälper mot nästäppan jag får efter mina störtfloder av vattensnuva. Snälla hjälp!

Docent Anders Cervin svarar:
Kraftig vattnig snuva utan allergi kan vara svårbehandlad. Du kan prova en speciell nässpray som torkar upp körtlarna i näsan. Den kallas Atrovent-Nasal. Be din husläkare skriva ut den.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 26 december, 2009

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Farligt att andas in damm från pellets?

Vi bor i ett hus där det eldas med träpellets och pellets fylls på precis under vår lägenhet och det dammar väldigt mycket varje gång och vi får in det i lägenheten fastän alla fönster och dörrar är stängda. Vi upplever det som ett stoft alternativt väldigt fint damm och jag undrar hur farligt det är att andas in detta? Min sambo har astma och börjar hosta extra mycket varje gång det fylls på.

Luftvägarna & Allergi

Läkemedel vid pälsallergi

Vi har precis upptäckt att vår tonåring här hemma är pälsallergier, efter att vi nyligen skaffat katt. Naturligtvis kommer katten byta hem, men jag tänkte fråga om det finns receptfria läkemedel som han kan ta eller om det behöver vara något speciellt utskrivet?

Är jag pollenallergiker?

Hej! Hur vet jag om jag är pollenallergiker? Jag har hostat som en tok i en vecka samt varit täppt i näsan. Det har även satt sig på stämbanden. Testerna på sjukhuset har jag förstått att man endast kan ta under hösten.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!