Ange ditt sökord

Annons:

Vad borde min dotter göra som har fått diagnosen BDD?

Hej! Har en dotter på 26 år som har fått diagnosen BDD av flera läkare. 2007 började det Hon vägrar inse att hon har det.Hon orkar inte jobba och har knappt någon social kontakt med någon längre. Hon är besatt av hyn. Har gått på ångestenheten på KS, men orkade inte.Tyckte hon var lite bättre ett tag men nu är det för hopplöst.Hon orkar inte längre säger hon.Hon äter Cymbalta. Högsta dosen tror jag.Vad att göra? / Britt 61

"BDD är en mycket allvarlig sjukdom som innebär att patienten är helt övertygad om att den kroppsdel de tycker är onormal verkligen syns och att folk ""vänder sig om"" p.g.a. denna ""avvikelse"". De som lider av BDD är helt övertygade om att deras skavanker ""finns"" på riktigt, och kan därför ha en snedvriden syn på sig själva. Oftast är det perfektionister med höga krav på sig själva och människor med extremt dålig självkänsla som har BDD. Som följd av denna fixering blir individen i de flesta fall deprimerad. Det viktiga är att hon via sin specialistpsykiater får ordentlig information om sjukdomen och att få henne att medicinera i kombination med terapi. Det finns egentligen bara en form av terpi som hjälper mot BDD och det är kognitiv behandling. Men man brukar tala om två huvudgrupper:Kognitiv terapi (KT) eller kognitiv beteendeterapi (KBT).
"

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 8 oktober, 2012

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: