Ange ditt sökord

Annons:

Vad är Reaktiv Hypoglykemi?

Fick diagnosen Reaktiv Hypoglykemi i augusti förra året,fick inget svar av min doktor VAD det är? Har bara fått veta att jag inte ska äta socker,vetemjöl o andra snabba kolhydrater. Måste äta med 2h emellan,vilket känns jobbigt. Så har jag nu levt snart 1 år och får fortfarande inget svar på det jag vill veta. Vad är reaktiv hypoglykemi? Varifrån kommer det (Har blivit testad för insulinom) och ska jag leva i detta mat-fängelse resten av livet? 9kg har jag gått ner, men det är mycket kvar, Äter Guarem 3ggr / Carola, 39

Med Hypoglykemi menar man lågt blodsocker. Vad du har reagerat på, tycks vara oklart. Jag tycker du skall vända dig till diabetesläkaren igen och tala genom problematiken och även får tillfälle att tala med en dietist om vad du skall ha för kost.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Uppdaterad: 30 augusti, 2012 Publicerad: 30 augusti, 2012

Liknande frågor

Hjärnan & Nerver

Hur kan man lindra nervsmärta?

 Jag har haft Diabetes mellitus under 40 år och tydligen fått nervskador på mina fötter, s.k. neuropati! Jag undrar om det finns bra mediciner för att slippa brinnande, knivhuggande nervimpulser; bultande och svullna fötter; irriterande stickningar och domnande fötter! Värktabletter med paracetamol respektive morfin ger ingen större effekt! Mina fötter har molande värk hela tiden och det gör att jag vaknar på nätterna många ggr. och har svårt att gå. Jag går som på kuddar och har svårt att balansera, ramlar många ggr. 

Diabetes

Banta bort diabetes?

Hej! Min väninna är 70 år och har typ 2-diabetes. En bekant påstår att om man bantar försvinner diabetesen, det har hon exempel på från sin vän. Är det så "enkelt"?

Diabetes

Kost vid diabetes typ-2

Hej! Min sambo har precis fått reda på att han fått typ-2 diabetes. Nu försöker jag hjälpa honom med kosten. Har koll på en del saker, men tycker att det här med bröd och mellanmål är svårt, det känns som om det är socker i allting. Har inte fått träffa varken dietist eller diabetessjuksköterska så frågorna hopar sig.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: