Ange ditt sökord

Annons:

Vad är ögonmigrän?

Vad är ögonmigrän? Och är det farligt?

Kvinna, 69 år

Vissa typer av migrän ger inte huvudvärk, utan drabbar bara ögonen. Det brukar kallas för ögonmigrän, men egentligen är det ingen medicinsk diagnos utan snarare ett samlingsnamn för  flera typer av migrän som kan ge synstörningar eller tillfällig blindhet på det ena eller båda ögonen. Orsaken till ögonmigrän är att de blodkärl som försörjer ögonen plötsligt drar ihop sig. Det kan utlösas av hormonförändringar, rökning, stress, högt blodtryck, stark sol eller förändringar i omgivningens temperatur. Ögonmigrän är obehagligt, men det brukar gå över tämligen snabbt och är inte farligt. Naturligtvis ska man vid synrubbningar söka läkare och undersökas, så att det inte handlar om något mer allvarligt som ligger bakom synpåverkan.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Ögon & Öron

Vad kan jag göra åt rinnande ögon?

Jag har problem med rinnande ögon. Så fort jag går ut rinner det ur ögonen, det spelar ingen roll om jag har linser eller glasögon, det rinner ändå. Vad är dina bästa tips?

Hjärnan & Nerver

Hur kan man lindra nervsmärta?

 Jag har haft Diabetes mellitus under 40 år och tydligen fått nervskador på mina fötter, s.k. neuropati! Jag undrar om det finns bra mediciner för att slippa brinnande, knivhuggande nervimpulser; bultande och svullna fötter; irriterande stickningar och domnande fötter! Värktabletter med paracetamol respektive morfin ger ingen större effekt! Mina fötter har molande värk hela tiden och det gör att jag vaknar på nätterna många ggr. och har svårt att gå. Jag går som på kuddar och har svårt att balansera, ramlar många ggr. 

Ögon & Öron

Ska man ta bort öronvax?

Hej! Jag undrar om man ska ta väck vax i örat eller om det ska vara där?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: