Ange ditt sökord

Annons:

Värmer whiskey?

En god vän rådde mig att dricka whiskey för att jag var frusen. Har hört att det är en myt. Hur är det? Man, 54 år

Dricker man alkohol får man en viss ökning av hjärtats puls samt att de yttersta kapillärerna i huden öppnas, varvid man kan känna sig mindre frusen. Är man inomhus och har det mysigt kan det kanske kännas gott. Är man utomhus kan det vara förenat med viss risk att man tappar värmen snabbare, samtidigt som man inte känner av detta. Således Whisky vid frusenhet med måtta!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 6 september, 2015

Liknande frågor

Mat & Vitaminer

Är rädd att barnen blir uttorkade

Hej Apotekaren, mina barn vägrar att dricka vätskeersättning under somrarna och vi är alltid ute mycket om dagarna. Finns det något annat jag kan ge dem så jag slipper vara orolig för att de blir uttorkade?

Mat & Vitaminer

Får jag i mig allt jag borde?

Jag har inte ätit kött på flera år men har nyligen börjat utesluta även fisk och nu har jag börjat bli orolig över om jag inte får i mig allt jag ska. Jag har nämligen börjat känna mig tröttare om dagarna. Finns det något tillskott som jag borde äta?

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.