Ange ditt sökord

Annons:

Torrt grovt eksem på armbågen

Hej.
Jag har i många år haft väldigt torra armbågar, som blir grova veck när man sträcker på armen. Har testat flera hudkrämer, även receptbelagda (minns ej namnet) som dock ej har hjälpt. Nu har jag upptäckt torra, röda hudpartier med fjällande hud och röda prickar i närheten av armbågarna. Vad är det här egentligen?

Tacksam för svar!

Torra armbågar är ganska vanligt och ibland är huden "bara torr" och ibland kan det naturligtvis bero på andra orsaker som t.ex psoriasis eller eksem. Det är svårt att säga exakt vad just Dina hudbesvär beror på. Själva grundbehandlingen är att använda en fet och uppmjukande salva. Har Dina andra inte hjälpt, brukar en specialkräm som heter Locobase LPL fungera bra, som finns på Apoteket receptfritt. Den är specialframtagen för personer med "fiskfjällssjukan". Den innehåller både mjölksyra och propylenglykol i en lite fetare kräm. Fungerar inte denna, bör Du be en läkare att titta på Dina hudutslag för att försöka få en diagnos.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 8 februari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!