Ange ditt sökord

Annons:

Tips på hemmaträning

Mitt namn är Albert och jag lever ensam på landet, där jag trivs som allra bäst. Jag undrar om du kan rekommendera någon slags hemmaträning för mig som närmar mig 70-sträcket? Vilka enkla redskap bör jag införskaffa för att kunna genomföra rörlighets- och lite stärkande gymnastik hemma?

Man

Du behöver inte särskilt mycket utrustning för att komma igång. Det jag dock skulle prioritera är en träningsmatta. Ett perfekt underlag till övningar där du ligger på golvet men även som golvskydd när du tränar. Små gummiband för träning kan också vara bra och fördelen med såna är ju att de tar minimalt med plats. Ska du satsa på något mer så är en kettlebell bra då du kan träna hela kroppen med en sådan. Sedan är det bara din egen fantasi som sätter gränsen. Du kan söka efter cirkelträningsövningar på nätet om du vill ha mer inspiration.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Jenny Petersson
Apotekschef
Uppdaterad: 26 januari, 2021 Publicerad: 26 januari, 2021

Liknande frågor

Bättre liv

Vad innebär en sund livsstil?

Vad innebär en "sund livsstil" mer konkret?

Bättre liv

Hur håller jag mig rökfri?

Jag har satt som nyårslöfte att sluta röka! Det har varit svårt så här i början, men jag har lyckats hålla det än så länge. Har du några tips på bra preparat och produkter som kan hjälpa mig att lyckas hålla mitt nyårslöfte?

Bättre liv

Hur förebygger jag skavsår på fötterna?

Vi ska åka på skidsemester med familjen och jag känner mig lite orolig för att barnens pjäxor ska skava, så jag vill ta med mig skavsårsplåster för säkerhets skull. Vill ju köpa och förbereda allt innan, men det finns många märken och vill såklart inte att de lossnar i backen. Varför är det så stora prisskillnader på skavsårsplåster? Har du några tips?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: