Ange ditt sökord

Annons:

Tina (45) är en aktiv mamma, som nu har varit kraftigt förkyld i över en vecka:

Det började med halsont, sedan täppt i näsan med mycket "snor", dock klart i färgen, dvs verkar ej vara bakteriellt (typ grönt). Nu har det satt sig på stämbanden; jag har svårt att prata men har inte ont. Det känns dock tungt i bröstkorgen när jag andas djupt. Min fråga är: Kan jag låta detta självläka, (kommer jag att återfå min röst), och hur länge skall man gå med detta utan att kontakta vårdcentralen?

Skrivet av Olle Zetterström...
Det är klart att det kan ta lite tid efter en ordentlig förkylning. En vecka till kan du väl vänta. Att det känns tungt att andas är dock ett observandum. Blir du lätt andfådd vid ansträngning kan det vara en lindrig astma också. Detta bör undersökas i så fall och det kan lätt göras på vårdcentralen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Vilken typ av munskydd är bäst?

Hej, nu när det är viktigare än någonsin med munskydd och att hålla avstånd undrar jag vilken typ av engångsmunskydd som anses vara bäst?

Spelar märket på allergimedicinen någon roll?

Min son känner av pollen väldigt mycket och jag undrar hur jag ska tänka när jag köper allergimedicin och behöver tabletter, ögondroppar och nässpray... Spelar det någon roll att de är av olika fabrikat eftersom det sällan finns allt av samma?

Hur klarar jag av pollensäsongen?

Snart är våren på intåg och jag kan inte vara den enda som blir jätteallergisk så fort pollensäsongen är igång. Mitt problem är att jag blir trött och hängig av många allergitabletter. Har du något tips på hur man klarar pollensäsongen på bästa sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: