Ange ditt sökord

Annons:

Tina (45) är en aktiv mamma, som nu har varit kraftigt förkyld i över en vecka:

Det började med halsont, sedan täppt i näsan med mycket "snor", dock klart i färgen, dvs verkar ej vara bakteriellt (typ grönt). Nu har det satt sig på stämbanden; jag har svårt att prata men har inte ont. Det känns dock tungt i bröstkorgen när jag andas djupt. Min fråga är: Kan jag låta detta självläka, (kommer jag att återfå min röst), och hur länge skall man gå med detta utan att kontakta vårdcentralen?

Skrivet av Olle Zetterström...
Det är klart att det kan ta lite tid efter en ordentlig förkylning. En vecka till kan du väl vänta. Att det känns tungt att andas är dock ett observandum. Blir du lätt andfådd vid ansträngning kan det vara en lindrig astma också. Detta bör undersökas i så fall och det kan lätt göras på vårdcentralen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Är jag pollenallergiker?

Hej! Hur vet jag om jag är pollenallergiker? Jag har hostat som en tok i en vecka samt varit täppt i näsan. Det har även satt sig på stämbanden. Testerna på sjukhuset har jag förstått att man endast kan ta under hösten.

Astma och slem i halsen

Hejsan! Min son, som är 16 år, lider av att han har mycket slem i halsen konstant. Han har, sedan ett par månader tillbaka, fått veta att han har astma.

Allergivänliga hundar

Hej! Allergivänliga hundar, finns det? Vad kan hända om barnet utsätts för hundar trots allergi? Finns det risk att barnet utvecklar andra allergier? Tack. Mvh.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Hej och välkommen till DOKTORN.com

Vi kan nu stolt presentera flera nyheter på sajten. Vi vet att du kommer att känna igen DOKTORN samtidigt som nyheterna ger dig ännu fler möjligheter. Vill du läsa mer om vad nyheterna innebär gör du det på doktorn.com/faq