Ange ditt sökord

Annons:

Tina (45) är en aktiv mamma, som nu har varit kraftigt förkyld i över en vecka:

Det började med halsont, sedan täppt i näsan med mycket "snor", dock klart i färgen, dvs verkar ej vara bakteriellt (typ grönt). Nu har det satt sig på stämbanden; jag har svårt att prata men har inte ont. Det känns dock tungt i bröstkorgen när jag andas djupt. Min fråga är: Kan jag låta detta självläka, (kommer jag att återfå min röst), och hur länge skall man gå med detta utan att kontakta vårdcentralen?

Skrivet av Olle Zetterström...
Det är klart att det kan ta lite tid efter en ordentlig förkylning. En vecka till kan du väl vänta. Att det känns tungt att andas är dock ett observandum. Blir du lätt andfådd vid ansträngning kan det vara en lindrig astma också. Detta bör undersökas i så fall och det kan lätt göras på vårdcentralen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Torra ögon under vintern

Jag har så otroligt torra ögon, som gör att jag känner mig tröttare än vad jag är. Det blir så mycket värre under vintern också. Kan det orsakas av torr luft? Finns det pollen som blommar under vintern? Jag är pollenallergiker också.

Luftvägarna & Allergi

Nysattacker

Lider av plötsliga nysattacker och får en våldsam snuva. Hade dessa besvär 2 månader, men nu är det bättre. Nysattackerna får jag fortfarande, som jag ser det utan anledning. Är inte allergisk, kan i alla fall inte peka på något särskilt. Använder CPAP. Kan man vara allergisk mot sig själv?

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: