Ange ditt sökord

Annons:

Tina (45) är en aktiv mamma, som nu har varit kraftigt förkyld i över en vecka:

Det började med halsont, sedan täppt i näsan med mycket "snor", dock klart i färgen, dvs verkar ej vara bakteriellt (typ grönt). Nu har det satt sig på stämbanden; jag har svårt att prata men har inte ont. Det känns dock tungt i bröstkorgen när jag andas djupt. Min fråga är: Kan jag låta detta självläka, (kommer jag att återfå min röst), och hur länge skall man gå med detta utan att kontakta vårdcentralen?

Skrivet av Olle Zetterström...
Det är klart att det kan ta lite tid efter en ordentlig förkylning. En vecka till kan du väl vänta. Att det känns tungt att andas är dock ett observandum. Blir du lätt andfådd vid ansträngning kan det vara en lindrig astma också. Detta bör undersökas i så fall och det kan lätt göras på vårdcentralen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Röda och kliande ögon av pollen

Våren är min absoluta favoritårstid om det inte vore för min fruktansvärda pollenallergi. Mina ögon kliar konstant och de blir helt rödsprängda. Vad kan jag göra för att få bort mina röda kliande ögon och faktiskt kunna våga mig ut under pollensäsongen? Jag är så trött på att äta olika tabletter som inte hjälper.

Bättre liv

Hur håller jag mig rökfri?

Jag har satt som nyårslöfte att sluta röka! Det har varit svårt så här i början, men jag har lyckats hålla det än så länge. Har du några tips på bra preparat och produkter som kan hjälpa mig att lyckas hålla mitt nyårslöfte?

Luftvägarna & Allergi

Kan rinnande näsa vara allergi?

Min dotter på 13 år har under de senaste två månaderna haft konstant rinnande näsa. Hon känner sig inte förkyld i övrigt. Vi har testat några olika nässprayer, men ingen har helt hjälpt. Har du några värdefulla tips på vad som kan hjälpa? Kan det vara någon form av allergi?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: