Ange ditt sökord

Annons:

Täppt och trött?

Vad kan det vara för fel? Jag blir alltid täppt i näsan när jag åker hem till min mor och far? Jag blir också mycket trött...
Nu har jag precis flyttat till en ny lägenhet och när jag sätter mig framför tv´n så blir jag täppt i näsan, Konstigt! Jag har precis köpt mig en ny matta som är gjord av polypropylen. Då jag blev rekomenderad att inte köpa en ull matta. Soffan är också ny! Vad finns det för ämnen som kan ge allergiska reaktioner i en matta/soffa? Acryl? Larex? Kallskum? Polyester?
Behöver ett gott råd!

Hej
Näsan kan ju reagera med nästäppa på allehanda ämnen. Många gånger utan att man säkert kan påvisa någon allergi. Latex kan ge allergiska reaktioner, formaldehyd är känt för att kunna ge nästäppa. Du blir tydligen täppt hemma hos dina föräldrar också. Du skulle kunna ha en kvalsterallergi, eventuellt mögel . Jag föreslår att du allergitestar dig även om det i ett vanligt allergi test inte ingår ämnen som finns i olika produkter som finns i hemmet det skulle bli för omfattande. Det är ändå relativt ovanligt jämfört med exempelvis kvalsterallergi.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Publicerad: 22 oktober, 2009

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Läkemedel vid pälsallergi

Vi har precis upptäckt att vår tonåring här hemma är pälsallergier, efter att vi nyligen skaffat katt. Naturligtvis kommer katten byta hem, men jag tänkte fråga om det finns receptfria läkemedel som han kan ta eller om det behöver vara något speciellt utskrivet?

Är jag pollenallergiker?

Hej! Hur vet jag om jag är pollenallergiker? Jag har hostat som en tok i en vecka samt varit täppt i näsan. Det har även satt sig på stämbanden. Testerna på sjukhuset har jag förstått att man endast kan ta under hösten.

Astma och slem i halsen

Hejsan! Min son, som är 16 år, lider av att han har mycket slem i halsen konstant. Han har, sedan ett par månader tillbaka, fått veta att han har astma.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!