Smärtan i solar plexus släpper inte trots diet, säger Leif (42 år):

Smärtan i solar plexus släpper inte trots diet, säger Leif (42 år):

Smärtan i solar plexus släpper inte trots diet, säger Leif (42 år):

Jag har ett konstaterat bråck på övre magmunnen där matstrupen löper igenom diafragman. Det är tydligen mycket vanligt och inte så farligt. Har från och till haft magkatarr som jag lärt mig hantera, men nu blir det inte bättre trots diet. Mina värden är bra Hb-värdet ligger på 150, blodtryck 120/80, sänka under 8 och urin och avföringsprov utan anmärkning. Gastroskopin visade att det inte fanns sår i magen, men ett litet bråck som inte vara retat. Jag har inga sura uppstötningar. Men jag känner en svag smärta precis nedanför bröstbenet liksom en klump. Jag blir snabbt mätt när jag äter och blir uppblåst. Efter någon timme efter maten får jag diffus känning längre ner på magen. Jag undrar varför smärtan i solar plexus inte släpper? Hur lång tid tar det att bli symtomfri när man går på diet? Kan det bero på reflux?
Skrivet av Anders Halvarsson...
Positivt att alla värden är bra. Har man reflux beroende på felaktigt födointag, till exempel stora måltider innan läggdags, mycket alkohol och mycket rökning, kan man vänta sig en ganska snabb förbättring när man ändrar på livsföringen. Refluxproblematiken har fått ett klart ökat intresse under de senaste 15-20 åren då vi fått mediciner som är klart effektiva. Refluxproblem är vanliga vid bråck på övre magmunnen. I det här fallet är det givetvis bra att gastroskopin var utan invändning.

Kramper i magen efter måltid är inte ovanligt. Frågan är då förstås hur det är med gallan? En viktig faktor när det gäller den här typen av magbesvär är vikten. Hur är det totalt sett med viktförhållandet? Utan att veta mer är min rekommendation att pröva små och täta måltider och måttligt med alkohol och rökning.

Teman: 
 

Veckans fråga

Två veckor kvar till jul, känner du av julstressen?

Nyhetsbrev

E-postadress