Ange ditt sökord

Annons:

Ska jag söka hjälp för att jag mår dåligt när jag ska gå till jobbet och konstant trött när jag är hemma?

Hej. Jag mår dåligt när jag vet att jag måste gå till jobbet. Jag har haft 4 veckors sem och mått ganska bra. Nu när jag börjat jobba så somnar jag i soffan efter middagen och sover hela kvällen och sen somnar jag direkt i sängen men är öika trött nästa dag. Jag har inte lust att golfa trots att det är det roligaste jag vet. Ska jag söka hjälp? J-Å, Man 58

Det låter som att Du inte trivs med Ditt arbete, då det tar så mycket energi att Du inte orkar leva ett normalt liv efter arbetet. Det kan ju också bero på att Du har en pågående depression som gör att Du inte har den energi som Du brukar ha. Jag tycker att Du ska gå till DIn husläkare/företagsläkare och beskriva Dina symtom så att man utifrån det kan hjälpa DIg på bästa sätt. Det finns enkla självskattningsformulär för depression, t.ex. MADRS (Montgomery-Asberg Depression Rating Scale) som Din husläkare kan be Dig fylla i för att på så sätt se om Du har en pågående depression.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 27 september, 2012

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: