Ange ditt sökord

Annons:

Signaturen “Orolig kvinna” (52) undrar över ett svar på en spirometrimätning:

Värdena ligger inom normalområdet fast med en "hängmatteform" i kurvan, när jag hade blåst. Jag undrar om det kan vara ett förstadium till KOL. Jag har rökt men slutade för 5 månader sedan, med ett återfall på en vecka. Jag är väldigt orolig.

Skrivet av Christer Hjortsberg...
Ja, just s.k ”hängmattor” indikerar att dina luftrör är utsatta för en negativ reaktion vid utandningen. Detta indikerar att det finns ett motstånd som trots att SLUTRESULTATET blir bra, visar det på en påverkan av din lungfunktion.
Detta bör därför föranleda mer utredning av dina luftrör och i denna obligatoriska utredning bör man också få veta om du är rökare eller inte, eftersom detta helt kommer att styra det fortsatta förloppet.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Torra ögon under vintern

Jag har så otroligt torra ögon, som gör att jag känner mig tröttare än vad jag är. Det blir så mycket värre under vintern också. Kan det orsakas av torr luft? Finns det pollen som blommar under vintern? Jag är pollenallergiker också.

Luftvägarna & Allergi

Nysattacker

Lider av plötsliga nysattacker och får en våldsam snuva. Hade dessa besvär 2 månader, men nu är det bättre. Nysattackerna får jag fortfarande, som jag ser det utan anledning. Är inte allergisk, kan i alla fall inte peka på något särskilt. Använder CPAP. Kan man vara allergisk mot sig själv?

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: