Ange ditt sökord

Annons:

Signaturen “me EE” har en lindrig kvalsterallergi:

Min läkare ordinerade mig Clarityn 10 mg som jag tar en per dag året om. Jag har även köpt kvalsterskydd till mina resårmadrasser samt en dammsugare med HEPA-filter. Jag har aldrig haft några symtom, utan allergin hittades av en slump då man tog blodprover för att se om jag var allergiker, eftersom jag råkade ut för alopecia areata (ett i runda fläckar uppträdande håravfall). Jag blev livrädd för att i framtiden få astma eller att allergin skulle bli värre. Därför tyckte man att jag kunde äta Clarityn året om samt att det räckte med att kvalsterskydda madrass och tvätta övriga sängkläder en gång varannan månad i 60 grader. Jag har som sagt aldrig haft ont av min allergi men har ändå ätit Clarityn för att minska risken för fler allergier eller att utveckla allergisk astma. Har ni några synpunker på mitt sätt att hantera min allergi?

Skrivet av Olle Zetterström...
Jag tycker att du är överdrivet försiktig. Kvalster finns i Sverige inte annat än i bostäder med förhöjd fuktighet. Har du inga symptom tycker jag heller inte att du ska ta antihistamin (Clarityn) regelbundet. Eftersom Du har en tendens till allergi ska du naturligtvis undvika yrken och exponeringar där det finns allergen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Röda och kliande ögon av pollen

Våren är min absoluta favoritårstid om det inte vore för min fruktansvärda pollenallergi. Mina ögon kliar konstant och de blir helt rödsprängda. Vad kan jag göra för att få bort mina röda kliande ögon och faktiskt kunna våga mig ut under pollensäsongen? Jag är så trött på att äta olika tabletter som inte hjälper.

Bättre liv

Hur håller jag mig rökfri?

Jag har satt som nyårslöfte att sluta röka! Det har varit svårt så här i början, men jag har lyckats hålla det än så länge. Har du några tips på bra preparat och produkter som kan hjälpa mig att lyckas hålla mitt nyårslöfte?

Luftvägarna & Allergi

Kan rinnande näsa vara allergi?

Min dotter på 13 år har under de senaste två månaderna haft konstant rinnande näsa. Hon känner sig inte förkyld i övrigt. Vi har testat några olika nässprayer, men ingen har helt hjälpt. Har du några värdefulla tips på vad som kan hjälpa? Kan det vara någon form av allergi?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: