Ange ditt sökord

Annons:

Signaturen “me EE” har en lindrig kvalsterallergi:

Min läkare ordinerade mig Clarityn 10 mg som jag tar en per dag året om. Jag har även köpt kvalsterskydd till mina resårmadrasser samt en dammsugare med HEPA-filter. Jag har aldrig haft några symtom, utan allergin hittades av en slump då man tog blodprover för att se om jag var allergiker, eftersom jag råkade ut för alopecia areata (ett i runda fläckar uppträdande håravfall). Jag blev livrädd för att i framtiden få astma eller att allergin skulle bli värre. Därför tyckte man att jag kunde äta Clarityn året om samt att det räckte med att kvalsterskydda madrass och tvätta övriga sängkläder en gång varannan månad i 60 grader. Jag har som sagt aldrig haft ont av min allergi men har ändå ätit Clarityn för att minska risken för fler allergier eller att utveckla allergisk astma. Har ni några synpunker på mitt sätt att hantera min allergi?

Skrivet av Olle Zetterström...
Jag tycker att du är överdrivet försiktig. Kvalster finns i Sverige inte annat än i bostäder med förhöjd fuktighet. Har du inga symptom tycker jag heller inte att du ska ta antihistamin (Clarityn) regelbundet. Eftersom Du har en tendens till allergi ska du naturligtvis undvika yrken och exponeringar där det finns allergen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Torra ögon under vintern

Jag har så otroligt torra ögon, som gör att jag känner mig tröttare än vad jag är. Det blir så mycket värre under vintern också. Kan det orsakas av torr luft? Finns det pollen som blommar under vintern? Jag är pollenallergiker också.

Luftvägarna & Allergi

Nysattacker

Lider av plötsliga nysattacker och får en våldsam snuva. Hade dessa besvär 2 månader, men nu är det bättre. Nysattackerna får jag fortfarande, som jag ser det utan anledning. Är inte allergisk, kan i alla fall inte peka på något särskilt. Använder CPAP. Kan man vara allergisk mot sig själv?

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: