Ange ditt sökord

Annons:

Signaturen “Långvarig hosta” (kvinna 32) undar om sonens hosta kan vara astma:

Jag har en snart 11 månader gammal son som varit hostig i flera månader. Då har han haft torr hackhosta speciellt på nätterna och väldigt kraftigt kl 4 på morgonen. Läkarna har sagt att det går över. I helgen fick han över 40 graders feber så vi gick till husläkaren på måndagsmorgon. Då var allmäntillståndet ganska bra men hostan började låta mer som slemhosta. Läkaren hittade inget. Sänkan bra, lungor och öron! Sedan blev hostan värre han kräktes på natten och lät som han ej skulle få luft. Plus att han inte kunde sova något vidare utan vaknade och grät. Gick till en annan läkare, hon lyssnade på lungorna, som lät bra men han hade inflammation i ena örat. Har påbörjat pencillinkur (kåvepenin) 2 dagar, men han är inte bättre än. Jag undrar om han kan ha något astmatiskt (och vad gör vi i såfall?) i och med att hans pappa har mycket allergier, och vår son är under utredning för mjölkallergi (som har satt sig på magen i form av kramper. Han var även benämd som kolikbarn, trots att vi tog bort mjölken, och magkramperna höll i sig upp mot 7 månaden). Jag ammar fortfarande och senaste veckan har det blivit mest ammning. Tacksam för svar från en mamma som i vanliga fall inte är speciellt orolig - men nu villrådig.

Skrivet av Olle Zetterström...
Jag tycker det verkar sannolikt att Din son har en astma. Han har ju misstänkt födoämnesallergi och symtomen med försämring vid luftvägsinfektion passar därför bra. Jag tycker att Du ska söka en barnläkare för definitivt ställningstagande.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Röda och kliande ögon av pollen

Våren är min absoluta favoritårstid om det inte vore för min fruktansvärda pollenallergi. Mina ögon kliar konstant och de blir helt rödsprängda. Vad kan jag göra för att få bort mina röda kliande ögon och faktiskt kunna våga mig ut under pollensäsongen? Jag är så trött på att äta olika tabletter som inte hjälper.

Bättre liv

Hur håller jag mig rökfri?

Jag har satt som nyårslöfte att sluta röka! Det har varit svårt så här i början, men jag har lyckats hålla det än så länge. Har du några tips på bra preparat och produkter som kan hjälpa mig att lyckas hålla mitt nyårslöfte?

Luftvägarna & Allergi

Kan rinnande näsa vara allergi?

Min dotter på 13 år har under de senaste två månaderna haft konstant rinnande näsa. Hon känner sig inte förkyld i övrigt. Vi har testat några olika nässprayer, men ingen har helt hjälpt. Har du några värdefulla tips på vad som kan hjälpa? Kan det vara någon form av allergi?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: