Ange ditt sökord

Annons:

Signaturen “Långvarig hosta” (kvinna 32) undar om sonens hosta kan vara astma:

Jag har en snart 11 månader gammal son som varit hostig i flera månader. Då har han haft torr hackhosta speciellt på nätterna och väldigt kraftigt kl 4 på morgonen. Läkarna har sagt att det går över. I helgen fick han över 40 graders feber så vi gick till husläkaren på måndagsmorgon. Då var allmäntillståndet ganska bra men hostan började låta mer som slemhosta. Läkaren hittade inget. Sänkan bra, lungor och öron! Sedan blev hostan värre han kräktes på natten och lät som han ej skulle få luft. Plus att han inte kunde sova något vidare utan vaknade och grät. Gick till en annan läkare, hon lyssnade på lungorna, som lät bra men han hade inflammation i ena örat. Har påbörjat pencillinkur (kåvepenin) 2 dagar, men han är inte bättre än. Jag undrar om han kan ha något astmatiskt (och vad gör vi i såfall?) i och med att hans pappa har mycket allergier, och vår son är under utredning för mjölkallergi (som har satt sig på magen i form av kramper. Han var även benämd som kolikbarn, trots att vi tog bort mjölken, och magkramperna höll i sig upp mot 7 månaden). Jag ammar fortfarande och senaste veckan har det blivit mest ammning. Tacksam för svar från en mamma som i vanliga fall inte är speciellt orolig - men nu villrådig.

Skrivet av Olle Zetterström...
Jag tycker det verkar sannolikt att Din son har en astma. Han har ju misstänkt födoämnesallergi och symtomen med försämring vid luftvägsinfektion passar därför bra. Jag tycker att Du ska söka en barnläkare för definitivt ställningstagande.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Torra ögon under vintern

Jag har så otroligt torra ögon, som gör att jag känner mig tröttare än vad jag är. Det blir så mycket värre under vintern också. Kan det orsakas av torr luft? Finns det pollen som blommar under vintern? Jag är pollenallergiker också.

Luftvägarna & Allergi

Nysattacker

Lider av plötsliga nysattacker och får en våldsam snuva. Hade dessa besvär 2 månader, men nu är det bättre. Nysattackerna får jag fortfarande, som jag ser det utan anledning. Är inte allergisk, kan i alla fall inte peka på något särskilt. Använder CPAP. Kan man vara allergisk mot sig själv?

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: