Ange ditt sökord

Annons:

Signaturen ”Kronisk bronkit” har fått diagnosen av sin husläkare:

Jag röker inte, men min pappa har rökt under hela min uppväxt och jag blir väldigt hostig av rök. Jag är testad för alla allergier och är inte allergisk mot något. Mitt zinkvärde var uruselt så jag har fått extra zink (45 mg Solvezink) i tre månader och låg sedan på normalvärde men när jag slutade med tillskottet sjönk det till det låga värdet. Nu ska jag äta det igen i sex månader. Det verkar inte som om min kropp vill ta upp zink om jag inte äter mycket tillskott per dag. Jag försöker också äta mer kött och grönsaker. Jag tar också kosttillskott multitolv från Apoteket och 1000 mg C-vitamin per dag. Min husläkare säger också att det är få människor som har dåligt immunförsvar och på honom verkar det inte som om det går att göra någonting åt min situation, men jag vägrar att köpa det.

Skrivet av Olle Zetterström...
Icke-rökare brukar inte få kronisk bronkit, så det verkar lite egendomligt. Det finns ett par sällsynta mag/tarm-sjukdomar som också går med bronkitsymtom. Man kan i ditt fall också undra om du har något fel på resorptionen av zink. Har du symtom från mag/tarm-kanalen? Luftvägssymptomen med hosta och slem kan också vara ett symtom på astma. Alla patienter med astma är ju inte allergiska. Har du provat astmaläkemedel för din hosta? Hur är din lungfunktion? Blir du andfådd av ansträngning? Du ska försöka gå vidare i din utredning.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Vilken typ av munskydd är bäst?

Hej, nu när det är viktigare än någonsin med munskydd och att hålla avstånd undrar jag vilken typ av engångsmunskydd som anses vara bäst?

Spelar märket på allergimedicinen någon roll?

Min son känner av pollen väldigt mycket och jag undrar hur jag ska tänka när jag köper allergimedicin och behöver tabletter, ögondroppar och nässpray... Spelar det någon roll att de är av olika fabrikat eftersom det sällan finns allt av samma?

Hur klarar jag av pollensäsongen?

Snart är våren på intåg och jag kan inte vara den enda som blir jätteallergisk så fort pollensäsongen är igång. Mitt problem är att jag blir trött och hängig av många allergitabletter. Har du något tips på hur man klarar pollensäsongen på bästa sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: