Ange ditt sökord

Annons:

Signaturen B.T. undrar om det är möjligt att “vaccinera” sig mot kvalster för att på så sätt slippa besvär:

Jag har en 25-årig dotter som sedan många år är allergisk mot framför allt damm och kvalster. Hon har smort sig med kortison större delen av sin levnad. Finns inte någon behandling som gör henne besvärsfri? Hon har prövat många.

Skrivet av Olle Zetterström...
Kvalsterallergi är inte sällan förenat med eksem, tyvärr är det så att vaccination mot allergen kan ha bra effekt på luftvägsallergi men inte sällan blir eksemet förvärrat av sådan behandling varför den inte här kan rekommenderas. Eksemet bör behandlas långsiktigt, gärna med långverkande steroidsalvor som inte behöver tas så ofta. Miljöaspekter bör också beaktas. Är det fukt i huset? Är ventilationen OK? Blir eksemet bättre i andra miljöer? Har ni sökt en hudläkare med intresse för eksembehandling?

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Torra ögon under vintern

Jag har så otroligt torra ögon, som gör att jag känner mig tröttare än vad jag är. Det blir så mycket värre under vintern också. Kan det orsakas av torr luft? Finns det pollen som blommar under vintern? Jag är pollenallergiker också.

Luftvägarna & Allergi

Nysattacker

Lider av plötsliga nysattacker och får en våldsam snuva. Hade dessa besvär 2 månader, men nu är det bättre. Nysattackerna får jag fortfarande, som jag ser det utan anledning. Är inte allergisk, kan i alla fall inte peka på något särskilt. Använder CPAP. Kan man vara allergisk mot sig själv?

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: