Ange ditt sökord

Annons:

”Sensorisk hyperreaktivitet” kan förväxlas med astma – E (kvinna 26) har länge misstänkt att hennes rökallergi är psykologisk:

Jag har länge haft svårt att andas när jag utsätts för rök (cigarett, eldning, brasor osv). Nu har min astmatiske pojkvän noterat, att jag, när jag har svårt att andas pga rök, inte längre har problem när jag somnat. Jag är inte astmatisk i övrigt. Hur kan jag bli av med denna "psykologiska allergi"?

Skrivet av Olle Zetterström...
Det är svårt att avgöra vad detta är. Det låter inte som typisk astma – den brukar bli värre nattetid. Det finns en sjukdom som brukar kallas sensorisk hyperreaktivitet som man ibland förväxlar med astma. Den leder inte leder till några men eller svåra attacker. Det skulle kunna vara detta du lider av.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Pollenbesvär trots medicin

Hej, jag är pollenallergiker och jag upplever att mediciner hjälper till viss del, men jag upplever fortfarande besvär. Finns det något mer jag kan göra för att underlätta mina symptom?

Vilken typ av munskydd är bäst?

Hej, nu när det är viktigare än någonsin med munskydd och att hålla avstånd undrar jag vilken typ av engångsmunskydd som anses vara bäst?

Spelar märket på allergimedicinen någon roll?

Min son känner av pollen väldigt mycket och jag undrar hur jag ska tänka när jag köper allergimedicin och behöver tabletter, ögondroppar och nässpray... Spelar det någon roll att de är av olika fabrikat eftersom det sällan finns allt av samma?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: