Ange ditt sökord

Annons:

”Sök lungspecialist vid problem i hela luftvägen!” – Inger (21) är täppt i näsan, röd i halsen:

Det gör väldigt ont när jag sväljer och även ibland när jag pratar och jag hostar upp slem hela tiden, särskilt på morgonen. Nu har jag hostat upp något väldigt konstigt. Jag vet inte om det var slem, men med ungefär samma färg som i halsen, lite svagt rödaktig, med slem och lite blod och konsistens hårdare än vanligt slem, ca 1 cm i diameter och 2 mm tjock. Jag har varit sjuk på detta vis tidigare men har aldrig hostat upp något sådant. Känner du möjligtvis igen det? För övrigt har jag samma symtom som många beskrivit. Jag har även rinnande näsa när jag äter eller har varit ute i kylan. Jag är rökare sedan ca fyra år.

Skrivet av Olle Zetterström...
Det du hostat upp kan vara en liten bit av bronkavgjutning med intorkat sekret. Du har ju uppenbarligen problem både med nedre och övre luftvägen och jag tycker du ska undersökas av en lungspecialist.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Vilken typ av munskydd är bäst?

Hej, nu när det är viktigare än någonsin med munskydd och att hålla avstånd undrar jag vilken typ av engångsmunskydd som anses vara bäst?

Spelar märket på allergimedicinen någon roll?

Min son känner av pollen väldigt mycket och jag undrar hur jag ska tänka när jag köper allergimedicin och behöver tabletter, ögondroppar och nässpray... Spelar det någon roll att de är av olika fabrikat eftersom det sällan finns allt av samma?

Hur klarar jag av pollensäsongen?

Snart är våren på intåg och jag kan inte vara den enda som blir jätteallergisk så fort pollensäsongen är igång. Mitt problem är att jag blir trött och hängig av många allergitabletter. Har du något tips på hur man klarar pollensäsongen på bästa sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: