Ange ditt sökord

Annons:

Ryggont vid host och förkylning

Hejsan! Jag har haft hosta i ungefär 11 dagar nu och hostar upp grönt slem. För två dagar sen så började jag bli förkyld med hosta och när jag snyter mig så kommer det lite gröna klumpar i snoret. Inte nog med det så har jag haft ont i nedre delen av ryggen och när jag hostar eller nyser så får jag jätteont. Men smärtan i ryggen har jag haft i 3 veckor men det har blivit värre med förkylningen och hostan. Jag skulle bli glad för svar!

Kvinna, 35 år

Det här är ett ganska vanligt förlopp vid en förkylning. Det börjar med klar snuva och upphostningar och feber. När febern sedan börjar gå ned blir det inte sällan så att man får dessa färgade upphostningar och snuvor. I samband med hostattackerna sker ett kraftigt arbete i bröstkorgens muskulatur, och det blir slitningar i muskelfästena mellan revbenen. Det händer till och med att man kan hosta sönder ett eller annat revben. I dessa fall kan det dröja åtskilliga veckor innan man blir bra. Blir det omtag med ny feberstegring skall du söka vård för detta.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Sår i näsborren

Min sambo har sedan några månader haft ett svampaktigt "sår" nere i ena näsborren. Det är betydligt ljusare än omgivande vävnad.

Snuvig när jag äter?

Jag blir sedan cirka fem år alltid snuvig när jag äter, oavsett vad jag äter. Vad beror det på?

Blir sedan drygt ett halvår täppt i näsan varje natt

Jag vaknar oftast ett par gånger av att den näsborre som sitter på den sida som jag ligger på just då är täppt.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: