Ange ditt sökord

Annons:

”Pröva olika inhalationssteroider!” – Ingela (63) har en envis rosslande hosta som plågar henne både dag och natt:

Jag har genom min husläkare fått olika sorters "turbuhalers", tyvärr utan effekt. Jag har fått diagnoserna bronkit och astma. Situationen har lett till totalinkontinens med skydd äved dagtid. Lungorna är röntgade u.a: ingen allergi. Vad göra? Jag börjar bli en desperat gammal kvinna, som är mycket tacksam för tips!

Skrivet av Olle Zetterström...
Det finns flera orsaker till hosta; bra att lungröntgen inte visade något allvarligt. De vanligaste orsakerna är astma och bronkit. Orsak till den dålig effekt av turbuhalers kan vara inhalationstekniken – medicinen måste ju komma ner till bronkerna. Det finns flera varianter på inhalationsmediciner som jag tycker du ska pröva.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Torra ögon under vintern

Jag har så otroligt torra ögon, som gör att jag känner mig tröttare än vad jag är. Det blir så mycket värre under vintern också. Kan det orsakas av torr luft? Finns det pollen som blommar under vintern? Jag är pollenallergiker också.

Luftvägarna & Allergi

Nysattacker

Lider av plötsliga nysattacker och får en våldsam snuva. Hade dessa besvär 2 månader, men nu är det bättre. Nysattackerna får jag fortfarande, som jag ser det utan anledning. Är inte allergisk, kan i alla fall inte peka på något särskilt. Använder CPAP. Kan man vara allergisk mot sig själv?

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: