Ange ditt sökord

Annons:

”Polyper ofta orsak till bortfall av lukt” – Maria (26) har varit förkyld länge och har tappat sin luktkänsla helt:

Det slutade i bihåleinflammation och nu äter jag penicillin mot det. Under ca sex veckor innan det bröt ut var jag väldigt täppt och använde därför nässpray under den tiden. Jag växlade och använde olika sorter. Jag, märkte det sent. Nu kan jag inte känna någon lukt alls, trots att en näsborre är nästan helt öppen. Jag undrar om min lukt kommer tillbaka när allt släpper. Har jag förstört den genom att använda nässpray? Jag är väldigt orolig att den är borta för alltid.

Skrivet av Olle Zetterström...
Du bör söka en ÖNH-läkare för undersökning av näsan. En vanlig orsak till bortfall av lukt är polyper högt uppe i näshålan. De kan behandlas med kortisontabletter och spray, ibland opereras. Du ska undvika avsvällande nässprayer även om det är svårt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Vilken typ av munskydd är bäst?

Hej, nu när det är viktigare än någonsin med munskydd och att hålla avstånd undrar jag vilken typ av engångsmunskydd som anses vara bäst?

Spelar märket på allergimedicinen någon roll?

Min son känner av pollen väldigt mycket och jag undrar hur jag ska tänka när jag köper allergimedicin och behöver tabletter, ögondroppar och nässpray... Spelar det någon roll att de är av olika fabrikat eftersom det sällan finns allt av samma?

Hur klarar jag av pollensäsongen?

Snart är våren på intåg och jag kan inte vara den enda som blir jätteallergisk så fort pollensäsongen är igång. Mitt problem är att jag blir trött och hängig av många allergitabletter. Har du något tips på hur man klarar pollensäsongen på bästa sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: