Ange ditt sökord

Annons:

Plötsligt känner jag mig ledsen

Hej, förlorade min bästa vän sen 25 år tillbaka i aug förra året. Det var otroligt sorgligt men har gått bra, helt plötsligt nu så känner jag mig ledsen och gråter för ingenting och är väldigt känslig. Funderar på om det hänger i hop med min ålder och klimakteriet. Är vanligtvis väldigt positiv och glad av mig. Känner inte igen mig själv. Ska jag bara vänta på att det blir bättre eller vart vänder jag mig för att samtala om detta? Min man är inte så förstående för allt som händer med mig just nu. Tacksam för svar. Annelie, 47 år

En krisreaktion som är relativt vanlig vid en förlust av en nära vän eller familjemedlem kan övergå i en depression. Det bästa är om Du kan få en samtalskontakt via Din vårdcentral. Det kan räcka med att Du får någon att prata med och beskriva Dina känslor och Din sorg. Om Du har en depression så kan Din husläkare hjälpa Dig med lämplig antidepressiv medicin alternativt KBT (kognitiv beteende terapi) via en psykolog.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 25 mars, 2013

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: