Ange ditt sökord

Annons:

Operera näsan

Annica (38): Hur går en operation av nässkiljeväggen till? Jag ska ev operera den pga nästäppa jämt och ständigt.

Docent Anders Cervin svarar:
Operation av nässkiljeväggen är en rutinoperation och har man ensidig nästäppa brukar resultaten vara en förbättring av näsandningen på den sidan. Har man däremot även allergiska näsbesvär eller överkänslighet och/eller sidoväxlande nästäppa är det inte säkert att en upprätning av nässkiljeväggen ger en förbättring. Då bör man i första hand prova en kortisonspray till näsan. Om operation är aktuell börjar man i regel med ett snitt inuti höger näsborre, lyfter på slemhinnan som sitter på nässkiljeväggen och skär bort det brosk som är snett. Sedan syr man ihop och eventuellt får man ha packning i näsan någon dag.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Publicerad: 21 februari, 2009

Liknande frågor

Är jag pollenallergiker?

Hej! Hur vet jag om jag är pollenallergiker? Jag har hostat som en tok i en vecka samt varit täppt i näsan. Det har även satt sig på stämbanden. Testerna på sjukhuset har jag förstått att man endast kan ta under hösten.

Astma och slem i halsen

Hejsan! Min son, som är 16 år, lider av att han har mycket slem i halsen konstant. Han har, sedan ett par månader tillbaka, fått veta att han har astma.

Allergivänliga hundar

Hej! Allergivänliga hundar, finns det? Vad kan hända om barnet utsätts för hundar trots allergi? Finns det risk att barnet utvecklar andra allergier? Tack. Mvh.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Hej och välkommen till DOKTORN.com

Vi kan nu stolt presentera flera nyheter på sajten. Vi vet att du kommer att känna igen DOKTORN samtidigt som nyheterna ger dig ännu fler möjligheter. Vill du läsa mer om vad nyheterna innebär gör du det på doktorn.com/faq