Ange ditt sökord

Annons:

”Ofarliga epitelavlagringar i tonsillklyftor” – Mia (20) – För ett halvår sen fick jag vita

Jag blev nervös och trodde att jag skulle få halsfluss, som haft det några gånger förut. Men jag var helt frisk; inte ens en liten förkylning eller ont i halsen. Efter 1-2 veckor försvann prickarna utan symtom. Efter lika lång tid kom de tillbaka men försvann igen efter 1-2 veckor. Jag blir inte sjuk. Prickarna känns med tungan nästan jämt men bara på högra tonsillen, med jämna mellanrum över ett halvår nu. Vad kan det vara?

Skrivet av Olle Zetterström...
Troligen ofarligt; kanske små proppar av epitelavlagringar i lite större tonsillklyftor.

I artikeln om halsfluss kan du läsa mer om sjukdomens symptom

Annons:

Den här frågan handlar om:

Publicerad: 3 juni, 2009

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Läkemedel vid pälsallergi

Vi har precis upptäckt att vår tonåring här hemma är pälsallergier, efter att vi nyligen skaffat katt. Naturligtvis kommer katten byta hem, men jag tänkte fråga om det finns receptfria läkemedel som han kan ta eller om det behöver vara något speciellt utskrivet?

Är jag pollenallergiker?

Hej! Hur vet jag om jag är pollenallergiker? Jag har hostat som en tok i en vecka samt varit täppt i näsan. Det har även satt sig på stämbanden. Testerna på sjukhuset har jag förstått att man endast kan ta under hösten.

Astma och slem i halsen

Hejsan! Min son, som är 16 år, lider av att han har mycket slem i halsen konstant. Han har, sedan ett par månader tillbaka, fått veta att han har astma.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!