Ange ditt sökord

Annons:

”Obehaglig klump i halse” (kvinna 44) har haft bekymmer sedan ett drygt halvår:

Det började med en kraftig bihåleinflammation, som behandlades med penicillin. Smärtan över ögonen, vid tinningen och ut i örat försvann dock inte. Smärtan verkar flytta runt och jag uppsökte en öron/näsa/hals-specialist. Han undersökte mig och skickade mig på röntgen, där allt såg bra ut. Han såg att jag hade sned nässkiljevägg. Han rekommenderade sjukgymnastik, då han trodde att besvären kunde komma från nacken. Jag har också gått hos en kiropraktor, fått laserbehandling och massage, med viss förbättring. Men för 14 dagar sedan fick jag en brännande och obehaglig smärta över bröstet och upp i halsen, som om något fastnat i halsen. Jag fick svårt att svälja och även värk uppåt örat. Jag har uppsökt akutmottagningen, kollat EKG. Det såg också bra ut, men mina problem kvarstår. Jag är väldigt orolig och undrar om du kanske har något råd att ge?

Skrivet av Olle Zetterström...
Det är lite svårt att säga vad det är. Svalget och matstrupen är väl det som ska undersökas i första hand. Jag tycker du ska gå tillbaka till din ÖNH-specialist och be honom undersöka svalget. Eventuellt får en skopi av matstrupen göras.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Röda och kliande ögon av pollen

Våren är min absoluta favoritårstid om det inte vore för min fruktansvärda pollenallergi. Mina ögon kliar konstant och de blir helt rödsprängda. Vad kan jag göra för att få bort mina röda kliande ögon och faktiskt kunna våga mig ut under pollensäsongen? Jag är så trött på att äta olika tabletter som inte hjälper.

Bättre liv

Hur håller jag mig rökfri?

Jag har satt som nyårslöfte att sluta röka! Det har varit svårt så här i början, men jag har lyckats hålla det än så länge. Har du några tips på bra preparat och produkter som kan hjälpa mig att lyckas hålla mitt nyårslöfte?

Luftvägarna & Allergi

Kan rinnande näsa vara allergi?

Min dotter på 13 år har under de senaste två månaderna haft konstant rinnande näsa. Hon känner sig inte förkyld i övrigt. Vi har testat några olika nässprayer, men ingen har helt hjälpt. Har du några värdefulla tips på vad som kan hjälpa? Kan det vara någon form av allergi?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: