Ange ditt sökord

Annons:

”Obehaglig klump i halse” (kvinna 44) har haft bekymmer sedan ett drygt halvår:

Det började med en kraftig bihåleinflammation, som behandlades med penicillin. Smärtan över ögonen, vid tinningen och ut i örat försvann dock inte. Smärtan verkar flytta runt och jag uppsökte en öron/näsa/hals-specialist. Han undersökte mig och skickade mig på röntgen, där allt såg bra ut. Han såg att jag hade sned nässkiljevägg. Han rekommenderade sjukgymnastik, då han trodde att besvären kunde komma från nacken. Jag har också gått hos en kiropraktor, fått laserbehandling och massage, med viss förbättring. Men för 14 dagar sedan fick jag en brännande och obehaglig smärta över bröstet och upp i halsen, som om något fastnat i halsen. Jag fick svårt att svälja och även värk uppåt örat. Jag har uppsökt akutmottagningen, kollat EKG. Det såg också bra ut, men mina problem kvarstår. Jag är väldigt orolig och undrar om du kanske har något råd att ge?

Skrivet av Olle Zetterström...
Det är lite svårt att säga vad det är. Svalget och matstrupen är väl det som ska undersökas i första hand. Jag tycker du ska gå tillbaka till din ÖNH-specialist och be honom undersöka svalget. Eventuellt får en skopi av matstrupen göras.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Torra ögon under vintern

Jag har så otroligt torra ögon, som gör att jag känner mig tröttare än vad jag är. Det blir så mycket värre under vintern också. Kan det orsakas av torr luft? Finns det pollen som blommar under vintern? Jag är pollenallergiker också.

Luftvägarna & Allergi

Nysattacker

Lider av plötsliga nysattacker och får en våldsam snuva. Hade dessa besvär 2 månader, men nu är det bättre. Nysattackerna får jag fortfarande, som jag ser det utan anledning. Är inte allergisk, kan i alla fall inte peka på något särskilt. Använder CPAP. Kan man vara allergisk mot sig själv?

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: