Ange ditt sökord

Annons:

”Obehaglig klump i halse” (kvinna 44) har haft bekymmer sedan ett drygt halvår:

Det började med en kraftig bihåleinflammation, som behandlades med penicillin. Smärtan över ögonen, vid tinningen och ut i örat försvann dock inte. Smärtan verkar flytta runt och jag uppsökte en öron/näsa/hals-specialist. Han undersökte mig och skickade mig på röntgen, där allt såg bra ut. Han såg att jag hade sned nässkiljevägg. Han rekommenderade sjukgymnastik, då han trodde att besvären kunde komma från nacken. Jag har också gått hos en kiropraktor, fått laserbehandling och massage, med viss förbättring. Men för 14 dagar sedan fick jag en brännande och obehaglig smärta över bröstet och upp i halsen, som om något fastnat i halsen. Jag fick svårt att svälja och även värk uppåt örat. Jag har uppsökt akutmottagningen, kollat EKG. Det såg också bra ut, men mina problem kvarstår. Jag är väldigt orolig och undrar om du kanske har något råd att ge?

Skrivet av Olle Zetterström...
Det är lite svårt att säga vad det är. Svalget och matstrupen är väl det som ska undersökas i första hand. Jag tycker du ska gå tillbaka till din ÖNH-specialist och be honom undersöka svalget. Eventuellt får en skopi av matstrupen göras.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Vilken typ av munskydd är bäst?

Hej, nu när det är viktigare än någonsin med munskydd och att hålla avstånd undrar jag vilken typ av engångsmunskydd som anses vara bäst?

Spelar märket på allergimedicinen någon roll?

Min son känner av pollen väldigt mycket och jag undrar hur jag ska tänka när jag köper allergimedicin och behöver tabletter, ögondroppar och nässpray... Spelar det någon roll att de är av olika fabrikat eftersom det sällan finns allt av samma?

Hur klarar jag av pollensäsongen?

Snart är våren på intåg och jag kan inte vara den enda som blir jätteallergisk så fort pollensäsongen är igång. Mitt problem är att jag blir trött och hängig av många allergitabletter. Har du något tips på hur man klarar pollensäsongen på bästa sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: