Ange ditt sökord

Annons:

”Nasonex hjälper mot inflammation i näsan” – Sign Bra Luktsinne (kvinna 53) har fått kortisonspray (Nasonex 18g) utskriven:

Det är för mina besvär mot starka dofter (parfymer, rengöringsmedel, lackfärger, avgaser, mögel, sopor, unkna lukter, ja, det mesta som luktar illa). Sprayen är enligt innehållsdeklarationen verksam mot nästäppa, rinnsnuva, klåda, nysningar och för bihålorna. Jag har inga sådana besvär; däremot hosta, darrning och hjärtklappning. Jag vill bara andas in frisk luft, ”rent syre" fritt från allt "giftigt". Är det denna spray jag ska ha, och vad kommer den att hjälpa mig med? Täpper den till mig så mycket att jag även mister de lukter som är bra att ha, t.ex brandrök, giftiga utsläpp m.m. Jag har ”Bra Luktsinne" trots att jag rökt i 26 år (men nu varit rökfri i åtta år). Jag besväras inte av cigarettrök och har inga allergier (gräs, pollen, djur).

Skrivet av Olle Zetterström...
Om du har fått förändrad upplevelse av dofter kan det vara en sjukdom som inflammation i näsan, och då bör Nasonexsprayen hjälpa. Den är i varje fall inte farlig och den kommer inte att täppa till något eller försämra ditt luktsinne.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Torra ögon under vintern

Jag har så otroligt torra ögon, som gör att jag känner mig tröttare än vad jag är. Det blir så mycket värre under vintern också. Kan det orsakas av torr luft? Finns det pollen som blommar under vintern? Jag är pollenallergiker också.

Luftvägarna & Allergi

Nysattacker

Lider av plötsliga nysattacker och får en våldsam snuva. Hade dessa besvär 2 månader, men nu är det bättre. Nysattackerna får jag fortfarande, som jag ser det utan anledning. Är inte allergisk, kan i alla fall inte peka på något särskilt. Använder CPAP. Kan man vara allergisk mot sig själv?

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: