Ange ditt sökord

Annons:

Näsan rinner och kliar när jag äter

Hej! När jag äter eller dricker börjar det ofta rinna och klia i min näsa, detta medför även att jag nyser på ett hösnuve-aktigt sätt flertalet gånger. Jag har hört talas om att folk kan få liknande reaktioner av mörk choklad eller tuggummin. Hos mig är fallet att vad jag än äter, varmt eller kallt, starkt eller milt, surt, salt eller sött så framkallas denna reaktion. Jag undrar: Vad kan det här bero på? Är det vanligt? Finns det något sätt att motverka det här på? MVH Aleksander 19 år

Speciellt vanligt är inte detta, även om jag stött på några fall genom åren. Någon form av reflex aktiveras varfö man får dessa reaktioner med nysningar. Har en god vän som nyser som det värsta det första när han kommer ut i solljus! Går dok över efter 8-10 nysningar. Man skulle kunna pröva med en kortisonspray att ta i näsan varje morgon för en tid för att se om det blir bättre. Något radikalt bort på problemet känner jag inte till.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 9 juni, 2011

Liknande frågor

Mat & Vitaminer

Är rädd att barnen blir uttorkade

Hej Apotekaren, mina barn vägrar att dricka vätskeersättning under somrarna och vi är alltid ute mycket om dagarna. Finns det något annat jag kan ge dem så jag slipper vara orolig för att de blir uttorkade?

Mat & Vitaminer

Får jag i mig allt jag borde?

Jag har inte ätit kött på flera år men har nyligen börjat utesluta även fisk och nu har jag börjat bli orolig över om jag inte får i mig allt jag ska. Jag har nämligen börjat känna mig tröttare om dagarna. Finns det något tillskott som jag borde äta?

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.