Ange ditt sökord

Annons:

När försvinner smärtan vid bältros?

Hej! Jag har fått bältros och har fått antiviral medicin som jag ska ta i 7 dagar. Jag tar även värktabletter, men när försvinner smärtan?

Kvinna, 72 år

För de allra flesta försvinner smärtan inom 1-2 veckor. För en del kan dock smärtan kvarstå i den nerv som drabbades av bältros – en typ av smärta som kallas neuropatisk smärta. Då kan det behövas andra typer av smärtstillande läkemedel under en lägre tid. Hos de som är äldre än 60 år är den ihållande smärtan lite vanligare, cirka hälften av de som drabbas av bältros får långvarig smärta. Om det drabbar dig rekommenderas att du söker vård på din vårdcentral.

 

Läs mer om bältros och om neuropatisk smärta.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Rebecka Kaplan Sturk
Gynekologi/obstetrik
Uppdaterad: 22 maj, 2023 Publicerad: 22 maj, 2023

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur får jag bort mollusker?

Min son på 3 år har mollusker i ansikte, nacke och nära haka. Verkar inte försvinna. Jag ( mamma) har också i ansikte, och undrar om det finns nåt jag kan göra för att få bort dem. Trivs inte med dem.

Hud & Hår

Ökad behåring på kroppen – vad ska jag göra?

Mitt hår på ansiktet och på kroppen växer kraftigt. Jag har testat att ta bort det med laser och det funkar inte alls. Jag mår psykiskt dåligt av den ökade behåringen.

Hud & Hår

Smittar munherpes även utan blåsor?

Hej! Jag har munherpes och är osäker på hur länge det är smittsamt. Jag vet att blåsorna smittar och att det smittar medan det pirrar och är rött innan och efter ett utbrott, men kan det smitta medan man inte har några symptom alls?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: