Ange ditt sökord

Annons:

Mitt öra fick för högt tryck när jag badade och jag hör ett klick-ljud – är trumhinnan spräckt?

Hej hej! Igår så var jag ute och badade med familjen, jag simmade ner mot botten och kände att trycket i vänstra öra blev allt större sedan small det till i örat. När man trycker på örat hörs det ett litet klick-ljud istället. Har jag spräckt trumhinnan eller något liknande? Behöver jag undersöka örat? Behöver jag medicin? Tack på förhand! /Jonas, 15

Är det ont i örat efter en händelse som nämns och det inte släpper inom ett dygn skall man alltid få sitt öra undersökt. Är det en vaxpropp som nu börjat trycka på trumhionnan eller har den spruckit?

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Ögon & Öron

Tips vid mycket öronvax

Jag är lite kluven när det kommer till det här med att topsa öronen. Man har ju hört det ena och det andra om hur farligt det är att stoppa in bomullstoppar i hörselgången, men jag har så mycket vax och var för inte så länge sedan inne på vårdcentralen för att spola bort en vaxpropp. Har du några tips på vad jag kan använda för att förebygga uppkomsten av vaxpropp.

Ögon & Öron

Lock i örat

I snart en vecka har jag haft lock för mitt högra öra, det gör väldigt ont och jag hör ett konstant susade ljud i örat. Det har till och med börjat göra ont i mitt vänstra. Vad kan det bero på?

Ögon & Öron

Dåligt för hörseln att somna med musik i öronen?

Jag lyssnar gärna på radio via hörlurarna till min mobil när jag lägger mig på kvällen. Ofta, ja nästan alltid, somnar jag med lurarna i öronen och radion på.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: