Ange ditt sökord

Annons:

Min syn förändrades helt plötsligt och jag gjorde en starroperation för fem år sedan och såg bra efter dess. Vad är det som händer?

Två ggr (mars-april) har jag helt plötsligt märkt att synen försämrats. Jag kan inte se klart, dvs jag kan inte läsa, texten blir suddig och skakig. Det håller på en stund, kanske en kvart en halvtimma, sedan går det över och jag får en molande huvudvärk. Jag använder glasögon och gjorde en grå-starroperation för ca fem år sedan. Har aldrig haft problem med synen sedan dess.

Föreligger de här symtomen tycker jag att du bör söka ögonläkare igen för detta. Man bör vidare se på blodprover med sockervärde, blodfetter. Fortgår besvären bör man kanske kontrollera cirkulationen i halsens blodkärt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Ögon & Öron

Tips vid mycket öronvax

Jag är lite kluven när det kommer till det här med att topsa öronen. Man har ju hört det ena och det andra om hur farligt det är att stoppa in bomullstoppar i hörselgången, men jag har så mycket vax och var för inte så länge sedan inne på vårdcentralen för att spola bort en vaxpropp. Har du några tips på vad jag kan använda för att förebygga uppkomsten av vaxpropp.

Ögon & Öron

Lock i örat

I snart en vecka har jag haft lock för mitt högra öra, det gör väldigt ont och jag hör ett konstant susade ljud i örat. Det har till och med börjat göra ont i mitt vänstra. Vad kan det bero på?

Ögon & Öron

Dåligt för hörseln att somna med musik i öronen?

Jag lyssnar gärna på radio via hörlurarna till min mobil när jag lägger mig på kvällen. Ofta, ja nästan alltid, somnar jag med lurarna i öronen och radion på.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: