Ange ditt sökord

Annons:

Min dotter har spänningshuvudvärk och migrän

Hej! Min 16-åriga dotter äter 1 treo + 1 ipren 5-7 dagar per vecka mot spänningshuvudvärk med inslag av migrän. Detta har pågått i över 3 års tid. Enligt läkare på BUP är dosen inte farlig men men min oro går inte över. Hur stor är risken för magsår och leverproblem om hon fortsätter intaget framöver? Treo är den enda medicin som fungerar någorlunda. Mycket tacksam för svar. Hälsningar Maj-Len, 47 år

Det är ofta som inte enbart tabletter som är lösningen på smärtproblematik. Spänningshuvudvärk är ett exempel på det. Att Din dotter medicinerar mot det 5-7 dagar i veckan är ingen lösning på sikt, vilket ju kan leda till både överkonsumtion och tillvänjning som naturligtvis även ger ökad risk för biverkningar. Spänningshuvudvärk har ju en orsak. Ökad stress, svag, spänd och kort muskulatur, dålig kroppshållning etc. Att utreda och bearbeta orsaken till spänningshuvudvärken brukar vara den bästa medicinen. Samtal eller kombinerad sjukgymnastik behandling med träning och avspänningstekniker kombinerat med kognitiv beteende terapi (KBT) brukar ha god effekt.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 21 oktober, 2013

Liknande frågor

Hjärnan & Nerver

Kan man blanda olika märken på huvudvärkstabletter?

Jag brukar ibland vid huvudvärk ta en eller två huvudvärkstabletter åt gången, men det händer ju att man har olika märken hemma. Kan man blanda eller är det farligt att ta ena tabletten från ett märke och andra tabletten från ett annat märke?

Hjärnan & Nerver

Har jag huvudvärk eller migrän?

Jag lider ofta av huvudvärk och jag börjar misstänka att det även ibland handlar om migrän. Det hjälper inte att ta paracetamol som jag annars alltid brukar göra. Hur vet jag om det är huvudvärk eller migrän jag har, och hur kan jag mest effektivt lindra det? Finns det något receptfritt?

Hjärnan & Nerver

Kan man minska risken för ALS?

Hej Min mormor drabbades av ALS när hon blev 60 år, där jag fick se hur sjukdomen förändrade henne över 2 år tills hon gick bort. Hon hade mycket stress under sitt liv och vad jag hört finns det teorier om att denna sjukdom kan vara stressrelaterad. Jag själv har tyvärr stora problem med stress som jag har svårt att jobba bort. Det var ca 10 år sedan min mormor gick bort men jag oroar mig ännu att detta ska drabba mig eller min mamma. Kan det vara ärftligt? Borde jag kolla vidare inom detta? Finns det något man kan göra för att minska risken för dessa typer av sjukdomar?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: