Mia (30) har problem sedan en tid att klara av stress:

Mia (30) har problem sedan en tid att klara av stress:

Mia (30) har problem sedan en tid att klara av stress:

Jag jobbade under två år i en hotellreception med en chef som inte tog hand om personalen. Jag blev sjukskriven pga utmattningsdepression. Har inte jobbat på ett halvår men har fått ett nytt jobb nu med trevliga arbetskamrater och bra arbetsuppgifter. Mitt problem är att jag fortfarande har olika symtom på stress och vill så gärna klara av mitt nya jobb och vill ha råd om vad jag kan göra för att bli bättre. Jag känner ibland fortfarande ledvärk när jag tar det lugnt t.ex på kvällen. Jag har problem med magen och får springa ofta på toaletten; har migrän och känner mig ganska ofta ledsen när något går fel. Jobbigast är problemet med magen. Känner som att jag ofta behöver gå på toaletten fast jag inte kan och när jag väl kan då är det verkligen akut. Magen känns också uppsvälld och den "låter" mycket. Har varit hos läkare som konstaterat att det inte är gluten och förmodligen stressmage men vad göra åt det? Jag fick tabletter mot uppsvälldheten men känner fortfarande av kramper och att jag behöver "springa" ofta. Det är inte roligt att vara bland folk när magen strular.
Skrivet av Michael Wedén...
Tyvärr kan ofta magproblem av denna typ bli långdragna, när de väl har utlösts. Säkerligen har ditt psykiska tillstånd stor betydelse för symtomen och jag tror att man skall försöka se till helheten när man behandlar.

Har du fått någon behandling i form av antidepressiva eller någon terapi? I annat fall kanske det skulle kunna hjälpa även för magproblemen.

I övrigt tycker jag att man skall försöka identifiera ditt främsta problem med magen och t.ex pröva något som minskar kramperna och gaserna

Teman: 
 

Veckans fråga

Två veckor kvar till jul, känner du av julstressen?

Nyhetsbrev

E-postadress