Ange ditt sökord

Annons:

Man (59) har fått hicka av min kortisonbehandling.

Den började efter ca ett dygn och försvinner någon timme per dygn och är nu inne på tredje dagen. Jag har tidigare genomgått samma behandling med annat kortison men då sluppit hickan.

Skrivet av Docent Anders Cervin...
Långdragen hicka kan vara mycket besvärlig och göra det svårt att sova. Man brukar rekommendera att göra en lungröntgen, för att utesluta att något trycker på vagusnerven. Någon vedertagen bra behandling mot hicka finns inte. Det finns ett antal kurer som brukar räknas upp. Allt från att stå på huvudet och dricka vatten till att hålla andan så länge man kan eller att trycka mot struphuvudet eller hälla bedövningmedel i örat. Uppsök din läkare om det inte går över på några dagar.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Torra ögon under vintern

Jag har så otroligt torra ögon, som gör att jag känner mig tröttare än vad jag är. Det blir så mycket värre under vintern också. Kan det orsakas av torr luft? Finns det pollen som blommar under vintern? Jag är pollenallergiker också.

Luftvägarna & Allergi

Nysattacker

Lider av plötsliga nysattacker och får en våldsam snuva. Hade dessa besvär 2 månader, men nu är det bättre. Nysattackerna får jag fortfarande, som jag ser det utan anledning. Är inte allergisk, kan i alla fall inte peka på något särskilt. Använder CPAP. Kan man vara allergisk mot sig själv?

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: