Ange ditt sökord

Annons:

Maggan (62): Varför har jag ofta sekret i svalget som inte går att snyta ut:

Jag måste "snorka" inåt för att bli av med detta. Det hjälper också en stund om jag tar en bit hårt bröd. Trodde kanske att jag skulle bli av med detta under min penicillinkur mot bihåleinflammation. Jag har ibland hösnuva men den rinner ju ut genom näsan.

Skrivet av Olle Zetterström...
Det normala sättet att dränera sekret från näsan är just inåt genom ”snorkning”. Det är alltså rätt metod. Om man har för mycket sekretion brukar det bero på en inflammation av allergisk typ i nässlemhinnan. En behandlingsperiod om fyra veckor med ett lokalt kortisonpreparat som kan köpas utan recept kan vara värt att försöka.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Vilken typ av munskydd är bäst?

Hej, nu när det är viktigare än någonsin med munskydd och att hålla avstånd undrar jag vilken typ av engångsmunskydd som anses vara bäst?

Spelar märket på allergimedicinen någon roll?

Min son känner av pollen väldigt mycket och jag undrar hur jag ska tänka när jag köper allergimedicin och behöver tabletter, ögondroppar och nässpray... Spelar det någon roll att de är av olika fabrikat eftersom det sällan finns allt av samma?

Hur klarar jag av pollensäsongen?

Snart är våren på intåg och jag kan inte vara den enda som blir jätteallergisk så fort pollensäsongen är igång. Mitt problem är att jag blir trött och hängig av många allergitabletter. Har du något tips på hur man klarar pollensäsongen på bästa sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: