Ange ditt sökord

Annons:

Maggan (62): Varför har jag ofta sekret i svalget som inte går att snyta ut:

Jag måste "snorka" inåt för att bli av med detta. Det hjälper också en stund om jag tar en bit hårt bröd. Trodde kanske att jag skulle bli av med detta under min penicillinkur mot bihåleinflammation. Jag har ibland hösnuva men den rinner ju ut genom näsan.

Skrivet av Olle Zetterström...
Det normala sättet att dränera sekret från näsan är just inåt genom ”snorkning”. Det är alltså rätt metod. Om man har för mycket sekretion brukar det bero på en inflammation av allergisk typ i nässlemhinnan. En behandlingsperiod om fyra veckor med ett lokalt kortisonpreparat som kan köpas utan recept kan vara värt att försöka.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Röda och kliande ögon av pollen

Våren är min absoluta favoritårstid om det inte vore för min fruktansvärda pollenallergi. Mina ögon kliar konstant och de blir helt rödsprängda. Vad kan jag göra för att få bort mina röda kliande ögon och faktiskt kunna våga mig ut under pollensäsongen? Jag är så trött på att äta olika tabletter som inte hjälper.

Bättre liv

Hur håller jag mig rökfri?

Jag har satt som nyårslöfte att sluta röka! Det har varit svårt så här i början, men jag har lyckats hålla det än så länge. Har du några tips på bra preparat och produkter som kan hjälpa mig att lyckas hålla mitt nyårslöfte?

Luftvägarna & Allergi

Kan rinnande näsa vara allergi?

Min dotter på 13 år har under de senaste två månaderna haft konstant rinnande näsa. Hon känner sig inte förkyld i övrigt. Vi har testat några olika nässprayer, men ingen har helt hjälpt. Har du några värdefulla tips på vad som kan hjälpa? Kan det vara någon form av allergi?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: