Ange ditt sökord

Annons:

Maggan (62): Varför har jag ofta sekret i svalget som inte går att snyta ut:

Jag måste "snorka" inåt för att bli av med detta. Det hjälper också en stund om jag tar en bit hårt bröd. Trodde kanske att jag skulle bli av med detta under min penicillinkur mot bihåleinflammation. Jag har ibland hösnuva men den rinner ju ut genom näsan.

Skrivet av Olle Zetterström...
Det normala sättet att dränera sekret från näsan är just inåt genom ”snorkning”. Det är alltså rätt metod. Om man har för mycket sekretion brukar det bero på en inflammation av allergisk typ i nässlemhinnan. En behandlingsperiod om fyra veckor med ett lokalt kortisonpreparat som kan köpas utan recept kan vara värt att försöka.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Torra ögon under vintern

Jag har så otroligt torra ögon, som gör att jag känner mig tröttare än vad jag är. Det blir så mycket värre under vintern också. Kan det orsakas av torr luft? Finns det pollen som blommar under vintern? Jag är pollenallergiker också.

Luftvägarna & Allergi

Nysattacker

Lider av plötsliga nysattacker och får en våldsam snuva. Hade dessa besvär 2 månader, men nu är det bättre. Nysattackerna får jag fortfarande, som jag ser det utan anledning. Är inte allergisk, kan i alla fall inte peka på något särskilt. Använder CPAP. Kan man vara allergisk mot sig själv?

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: