Ange ditt sökord

Annons:

Måste jag ta alla piller?

Jag har redan fått diagnoser som jag trott gäller äldre kvinnor. Jag har endometrios, osteoporos, är överrörlig, har för höga kolesterolvärden, brist på serumjärn. Jag måste ta p-piller pga endometrios, kalk och D-vitamin pga osteoporos, järn pga järnbrist samt läkemedel pga kolesterol. Nu börjar jag tröttna på att ta alla desa extra piller o tabletter, måste jag fortsätta med dem så länge jag lever?? Kan det ha nåt samband mellan alla min olika sjukdomar? Jag börjar tro att kroppen inte själv kan plocka åt sig de ämnen som den behöver via maten. Jag har inte hittat någon bra motionsform mot osteoporosen pga överrörligheten. Alla mina diagnoser har jag fått efter att jag själv velat bli undersökt pga att min mamma också hade dessa. Hon dog tyvärr av cancer. Nu är jag rädd att också få ärva den.

Skrivet av Christer Hjortsberg…
Nej det låter inte som dessa besvär har samband med en cancersjukdom. Som du så riktigt skriver hindrar den ena sjukdomen behandling av den andra. Det som i ditt fall måste kunna ske UTAN belastning är en ORDENTLIG genomgång av ditt kostintag för att möjliggöra att du verkligen får i dig de näringsämnen som din kropp behöver. Mycket kan förbättras med en förbättrad kosthållning

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mat & Vitaminer

Känner mig nere – äta D-vitamin?

Hejsan! Jag känner mig nere och har gjort det under en längre tid nu, ungefär sedan det blev mörkt på eftermiddagarna. Jag har funderat på att börja ta D-vitamin men har hört att det inte hjälper om man inte börjar i tid. När är det bra tid att börja äta det? Vad är dina bästa tips?

Mat & Vitaminer

När ska jag börja med vitaminer för att behålla energin?

Framåt hösten och vintern brukar jag tappa mycket av sommarens energi och all D-vitamin man samlar på sig. När bör jag fylla på med vitaminer för att undvika min årliga energisvacka?

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: