Ange ditt sökord

Annons:

Mår skit av behandlingen

Hej. Jag började med Cipralex i fredags, 10 mg. Har tidigare tagit Sertralin 200 mg och Concerta 54 mg. Och jag mår skit. Har sovit nästan hela helgen, har lite andningssvårigheter och är förvirrad. I lördags låg jag i soffan och pratade med mig själv och kudden, sen började jag skratta ett par sekunder för att sen börja gråta. Jag är aggresiv, vill slå på allt och är arg på allting. Jag är yr i huvudet och det kryper i kroppen. Ska man må så här skit i början av behandlingen med Cipralex? Anna (25år)

Med så varierade och besvärliga symtom så måste du kontakta din behandlande läkare och reda ut vad som är vad, dvs vad som kan vara biverkningar av insatt medicin, vad som kan vara utsättningsfenomen (det framstår som oklart om du nyligen avslutat Concerta) och vad som kan vara symtom på det tillstånd (depression, ångestsyndrom, ADHD) som medicinen är avsedd att påverka.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 18 april, 2011

Liknande frågor

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja? Vänliga hälsningar, Sara, 25 år

Depression & Ångest

Tillväxthormon

Hej, Jag är 17 år, snart 18, och tycker det är jobbigt psykiskt och är inte nöjd med min längd på 171 cm som kille Jag undrar om det är möjligt och om läkare skriver ut tillväxthormon till en person som mig? Tack på förhand. Linus, 17 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!