Ange ditt sökord

Annons:

”Lokala steroider mot ansträngningsastma” – Patrik (40) har en grabb (18 år), som spelar fotboll och har ansträngningsastma:

Han använder Oxis som hjälper bra, men inte alls när det är kallt ute.Har du något tips om hur man kan göra för att det skall fungera även då

Skrivet av Olle Zetterström...
Grabben har astma och han bör ta antiinflammatorisk medicin – i första hand lokala steroider. Minskar inflammationen i luftrören minskar också ansträngningssymtomen. Har han en ”lågallergen” hemmiljö? Ibland kan Singulair – leukotrienantagonist – hjälpa mot ansträngningsastma.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Vilken typ av munskydd är bäst?

Hej, nu när det är viktigare än någonsin med munskydd och att hålla avstånd undrar jag vilken typ av engångsmunskydd som anses vara bäst?

Spelar märket på allergimedicinen någon roll?

Min son känner av pollen väldigt mycket och jag undrar hur jag ska tänka när jag köper allergimedicin och behöver tabletter, ögondroppar och nässpray... Spelar det någon roll att de är av olika fabrikat eftersom det sällan finns allt av samma?

Hur klarar jag av pollensäsongen?

Snart är våren på intåg och jag kan inte vara den enda som blir jätteallergisk så fort pollensäsongen är igång. Mitt problem är att jag blir trött och hängig av många allergitabletter. Har du något tips på hur man klarar pollensäsongen på bästa sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: