Ange ditt sökord

Annons:

Långvarig inflammation

Kajsa (49): För sex månader sedan fick jag en infektion med snuva. Sedan dess är lukt och smak borta. Jag har ätit penicillin, fått bihålor röntgade (numera inget där), tagit Nasonex och kortisontabletter. Inget har hjälpt. Jag har rinnande näsa när jag promenerar utomhus och när jag äter. Det fastnar sekret på näsans väggar. Jag spolar näsan tre ggr/dag med saltvatten och då kommer ut små varklumpar och blodaktigt slem. Detta rinner också ner i svalg och mun. Läkaren har uppmanat mig att ha tålamod. Vad göra?

Docent Anders Cervin svarar:
Det låter som du drabbats av en kronisk bihåleinflammation. Det kan vara svårt att få bukt med. Saltvattensköljningar är bra. Man kan även prova kortisonspray till näsan. Har du besvär med kvarvarande gul snuva, kan du även prova antibiotikabehandling. Oftast behövs en längre kur än de vanliga 10 dagarna; minst en månad, men upp till tre månader kan ibland behövas.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Publicerad: 21 februari, 2009

Liknande frågor

Är jag pollenallergiker?

Hej! Hur vet jag om jag är pollenallergiker? Jag har hostat som en tok i en vecka samt varit täppt i näsan. Det har även satt sig på stämbanden. Testerna på sjukhuset har jag förstått att man endast kan ta under hösten.

Astma och slem i halsen

Hejsan! Min son, som är 16 år, lider av att han har mycket slem i halsen konstant. Han har, sedan ett par månader tillbaka, fått veta att han har astma.

Allergivänliga hundar

Hej! Allergivänliga hundar, finns det? Vad kan hända om barnet utsätts för hundar trots allergi? Finns det risk att barnet utvecklar andra allergier? Tack. Mvh.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Hej och välkommen till DOKTORN.com

Vi kan nu stolt presentera flera nyheter på sajten. Vi vet att du kommer att känna igen DOKTORN samtidigt som nyheterna ger dig ännu fler möjligheter. Vill du läsa mer om vad nyheterna innebär gör du det på doktorn.com/faq