Ange ditt sökord

Annons:

Kvinna (21 år) lider av akne och finnarna började komma när jag var 12, men när jag var gravid och ammade så var den nästan helt borta.

Jag antar att det hade med mina hormoner att göra. Finns det några hormoner man kan äta för att bli av med aknen. Jag har redan prövat olika saker att tvätta mig med, men inget tycks hjälpa. Sen undrar jag om det finns något för att minska porerna, ärren och rodnaderna som har kommit av aknen. Så fort jag blir varm blir jag helt röd. Eller ska man uppsöka läkare och hur går det till...

Skrivet av Anders Hallén...
Du skall söka för att få hjälp med din akne. Hormonbehandling är sällan vad man tar till i första hand.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!