Kvinna (18) som äter medicinen Remeron har mått dåligt från 13 års ålder. Hon har alltid haft oro och ångest:

Kvinna (18) som äter medicinen Remeron har mått dåligt från 13 års ålder. Hon har alltid haft oro och ångest:

Kvinna (18) som äter medicinen Remeron har mått dåligt från 13 års ålder. Hon har alltid haft oro och ångest:

Jag kunde inte fortsätta att gå i skolan eftersom varje gång jag skulle dit så kände jag som om jag skulle svimma. Jag fick prata med en läkare och hade samtal med henne varje vecka men det hjälpte mig inte för jag kände att min ångest fotfarande var kvar. När jag blev 16 år mådde jag så fruktansvärt dåligt att jag blev inlagd på sjukhuset fast jag inte ville bli inlagd. Där gav de mig medicinen Remeron varje dag före sängdags. Efter två månader blev jag utskriven och ingen av läkarna sa något till mig om hur jag ska ta medicinen och hur jag ska trappa ner den, så jag gick ut från sjukhuset och när jag kom hem så slutade jag plötsligt att ta medicinen utan att trappa ner dosen. Efter bara några dagar kände jag konstiga biverkningar som yrsel, huvudvärk, myrkrypningar, dimsyn, mycket stor pupill och t.o.m blev min ångest ännu värre. Ibland känner jag att jag inte kan andas. När jag fick dessa biverkningar vågade jag inte tala om det för min läkare, för hon ville inte ens lyssna på mig. Hon bara satte in mig på sjukhuset, skrev en medicin och när jag lämnade sjukhuset brydde ingen sig om att hjälpa mig. Därför har jag inte sagt något till någon. Jag vet faktist inte vad jag ska göra. Jag vill bara veta när dessa biverkningarna går bort eller kommer de aldrig att gå bort, eftersom jag slutade med medicinen utan att trappa ner dosen. Min fråga är: vad kan jag göra nu när det var för två år sedan jag fick medicinen och jag fortfarande har biverkningarna kvar. Snälla, jag hoppas att ni svarar mig snabbt för jag orkar inte längre med de här fruktansvära biverkningarna. Tack!
Skriver av Christer Hjortsberg...
Nej. De besvär som du nu känner och beskriver är INTE biverkningar eller besvär som kan ha uppkommit i samband med att du satte ut din medicinering. Jag tolkar det snarare så att det du NU känner är de besvär som din medicinering var avsedd att kunna dämpa och lindra från början.

Tala med din läkare igen. Jag tror att du kommer att kunna må bättre MED medicinering. Det gäller nu bara att hitta en kombination som du känner passar dig.

 

Veckans fråga

Två veckor kvar till jul, känner du av julstressen?

Nyhetsbrev

E-postadress