Ange ditt sökord

Annons:

Kost vid mjälleksem?

Hej!

Jag undrar om det finns rekommendationer vad gäller kost när man lider av svår mjälleksem både i hår och ansikte. Har även haft Rosaceautbrott och vet då att man sa att jag skulle undvika stark mat etc.
Har hört av vid seborré ska man undvika socker. Vad har ni för rekommendationer?

Mvh
Tekla

Kostens betydelse vid mjälleksem är nog inte så vetenskapligt undersökt. Precis som Du säger brukar rosaceapatienter vara känsliga i ansiktshuden, varför man rekommenderar att undvika starkt kryddad mat, vin & sprit, alltför mycket varma drycker då detta kan ge mer "hetta" i ansiktet.
När det gäller mjälleksem har jag också fått höra att socker, sötsaker och basiska livsmedel skulle kunna förvärra tillståndet. Jag tror det är mycket individuellt hur man reagerar och själv brukar jag inte ge några matrekommendationer. Har man besvär finns det effektiv, medicinsk hjälp att få i form av schampon och krämer.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 9 november, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!