Ange ditt sökord

Annons:

Konstiga prickar i ansiktet på min 2-åring

Hej jag undrar angående min dotter. Hon har på kinderna på sidan under ögonen fått ett gäng prickar som är som blåsor men torkade på en dag och de går upp och ner under några dagar. Har vistats ute mycket i helgen. Hon är nu prickig med röd svullnad lite grann. Undrar vad det kan vara behöver jag gå till läkare med henne eller är det något som går över av sig själv?

Nu när vårsolen börjat lysa på många ställen i Sverige, blir det tyvärr en del som kommer reagera negativt på allt solljus. Man räknar med att ca 10-20% får varierande grad av soleksem (polymorft ljusutslag), vilket brukar yttra sig som rodnad, plitor och ibland med svullna utslag ofta med klåda. Det ska gå över på några dagar och kan vid behov behandlas med kortisonkräm modell Hydrokortison några dar. För att undvika besvär ifall hon vistas ute mycket i det fina vädret är solskyddsmedel med hög solskyddsfaktor, t.ex pH5 Eucerin barnlotion solskydd 15/25 (kan ha bytt namn). Succesivt under våren får de flesta en härdning av huden, och problemet försvinner för denna gång. Jag skulle avvakta, men går det inte över på 1 max 2 veckor bör t.ex barnavårdscentralen titta på dottern.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 4 april, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!