Ange ditt sökord

Annons:

Knottror/blåsor = psoriasis?

Hej.
Jag är en 24 år gammal kille.
Häromdagen upptäckte jag något konstigt utslag/märke på min högra sida av nedre ryggen (bakre höften ungefär). Jag är väldigt orolig över vad det kan vara.
När jag först upptäckte utslaget/märket, var det som en klase av hudfärgade små små blåsor/knottror, som satt liksom i två 'parallella' streck. Först så trodde jag att det var små pormaskar och försökte skrapa bort dom, men när jag skrapade på dom, så liksom "stack" de till och blev röda och irriterade. Hela området är nu rött och ca 2-3 cm i diameter stort.
Det kliar inte någonting, men om jag skrapar med nageln på området så gör det lite ont.

Detta oroar mig (förhoppningsvis i onödan), eftersom jag aldrig tidigare haft besvär med liknande utslag (jag har för övrigt hittills inga andra linkande utslag på kroppen vad jag lagt märke till). Så vad kan det vara?
Min mardröm är att det skulle kunna vara en inledningsfas i sjukdomen psoriasis... Kan det vara det? Om inte, vad kan det annars vara?

/Orolig person

Hej!
Det är lättare att tala om vad detta INTE låter som: nämligen psoriasis. Psoriasis fjällar på ett särskilt sätt som inte stämmer med din beskrivning. I övrigt kan man gissa på någon form av bettreaktion? Kvalster kanske, granar som finns överallt inomhus nu, lär innehålla massor av små kvalster som kan ge irritation på huden fast de inte kan bosätta sig där. De får pröva med receptfri hydrokortison, och söka läkare för diagnos och behandling om det ej går över!
F

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 31 december, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!