Ange ditt sökord

Annons:

Knottror på panna, bröst, axlar och runt öron

Hejsan, jag har sedan några år tillbaka fått små vita prickar på bröstet, det ser ut som att de är små hårsäckar som man kan klämma. Eftersom de bara uppkommer ibland och brukar försvinna efter en tid, har jag inte sökt läkare. Under våren var jag utomlands, blev sjuk och fick då stora problem med prickarna som jag förmodligen förvärrade genom att klämma på dem. Hela bröstet blev fullt av något som såg ut som acne, de annars vita prickarna blev irriterade och röda. Efter behandling med Lederpax-servetter försvann problemen. Prickarna återkom sedan på bak på axlarna och några få på överarmarna. Nu har jag prickar i pannan, små prickar i hårbotten och runt öronen och halsen nära öronen. Hårbotten kliar och när man riven är det som små hårda vita kulor som kommer från hårsäckarna. Problemen syns inte så mycket. Jag har aldrig haft problem med acne. Jag är just nu ganska stressad och det kanske påverkar det hela negativt. Tacksam för svar!

Hej!
Det låter i första hand som follikuliter (hårsäcksinflammation) som du kan läsa om i dermatologens patientinformation. Dessa kan orsakas av olika mikroorganismer, varav jästsvamp är vanligast. Denna jästsvamp ska finnas på huden normalt, men ökar i mängd om man tex svettas mycket av träning och värme eller vid stress.
Pröva en mjukgörande kräm eller loition med propylenglykol tex Propyless. Om inte det fungerar så får du bäst hjälp hos en hudspecialist
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 3 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!