Ange ditt sökord

Annons:

Knöl i magen

Har i några år haft besvär med att det uppkommer en knöl någonstans på magen i samband med att jag sträcker mig på ngt sätt. Jag har även fått det då jag varit hård i magen och krystat. Det gör jätteont. Jag masserar och trycker på den onda knölen och den försvinner. Ett tag efter är jag öm, men sedan är det borta. Kan gå månader emellan att det händer. Det gör så ont. Har varit på ultraljud men man såg ingenting. Kändes nästan som om inte läkaren trodde mig. Känns lite tokigt ,men ont gör det. Minns att jag fick det en gång då jag skulle kliva in i en bil. En kompis fick då känna, och hon tyckte det var riktigt obehagligt.
Kanske har jag för tunn bukvägg. Är lite rädd att det är farligt. Min undran är vad ska jag göra?

”Mercedes”

Med störst sannolikhet rör det här sig om ett litet bråck i bukväggen. Vi krystande eller andra ansträngningar kan det komma fram en lite knöl. Det viktigaste är att den går tillbaka, vilket den lättast gör om man ligger på rygg och masserar in densamma. Något farlig tror jag inte det är, men skulle den snabbt öka på sig, bli mycket ont och man inte kan massera in den igen, skall man genast uppsöka sjukhus. I det fallet kan det vara en liten tarmslinga som kommit i kläm och genast måste åtgärdas. Eftersom man inget såg vid ultraljudsundersökningen kan det inte rör sig om något allvarligt tillstånd. När man vet vad det handlar om går det bra att leva med detta utan något ingrepp. Blir det större och man har besvär dagligen går det att operera.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 8 februari, 2010

Liknande frågor

Mage & Tarm

Vill veta mer om PBC

Har tydligen anlag för PBC, berätta gärna om denna sjukdom.

Mage & Tarm

Får ont i magen av stress. Vad kan jag göra?

Jag har senaste tiden haft väldigt ont i min mage. Jag har precis börjar plugga och har känt mig mer stressad än vanligt. Jag äter som vanligt men får under de stressiga perioderna väldigt mycket magknip. Ibland så mycket att jag har svårt att koncentrera mig. Vad kan jag göra?

Mage & Tarm

Hur lindrar man magsjuka?

Det har precis gått magsjuka på samtliga av mina barns skolor och förskolor. Vi är alla i familjen noga med att tvätta händerna men jag undrar om det finns något annat sätt att förbygga just magsjuka? Hur lindrar man magsjuka bäst om man väl får det?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: