Ange ditt sökord

Annons:

Kliande vätskande eksem

Hej.
Nu är det så här att jag har eksem. Ett eksem som styr min vardag, gör så jag inte kan vara som jag borde vara. En konstant klåda över hela kroppen, förutom ansiktet, härskar över mig varje dag, från morgon till kväll. Vissa nätter ligger jag sömnlös.
Eksemen är små små röda prickar. På låren, på armarna, på rumpan, på magen ect - överallt. Och jag har märkt på den senaste tiden att om man kliar på ett ställe på kroppen som inte är attackerat av dessa utslag, så kommer de dit efter kliandet. De är inte formade som mynt eller som rosenklasar, de bara kommer där de har lust.
Har fått den svagaste kortisonsalvan efter ett x antal besök hos vårdcentralen, vilket inte stillar min klåda.
Jag tror att det hela började när jag hjälpte en vän med sina hästar (tvättade och borstade dem), eller av mitt ex. - han klagade EN gång på att det kliade i armvecket.
Vad kan det vara? Snälla hjälp..
Har även fått på händerna, rodnad mellan fingrarna, torra och flagninga områden i handflatorna. Allt detta kliar med.

Hej!
Om du har fått klåda och eksem utan att ha haft det förut, så vill man ju undersöka dig noga och fundera vad som kan ha utlöst det. Det kan finnas flera förklaringar, varav smitta inte är förstahandsval. Eksem, skabb, hårsäcksinflammationer kan vara tänkbara förklaringar. Du har inte fått behandling som hjälpt, be därför vårdcentralen om remiss för snar bedömning hos hudspecialist.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 10 september, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!