Ange ditt sökord

Annons:

Kliande vätskande eksem

Hej.
Nu är det så här att jag har eksem. Ett eksem som styr min vardag, gör så jag inte kan vara som jag borde vara. En konstant klåda över hela kroppen, förutom ansiktet, härskar över mig varje dag, från morgon till kväll. Vissa nätter ligger jag sömnlös.
Eksemen är små små röda prickar. På låren, på armarna, på rumpan, på magen ect – överallt. Och jag har märkt på den senaste tiden att om man kliar på ett ställe på kroppen som inte är attackerat av dessa utslag, så kommer de dit efter kliandet. De är inte formade som mynt eller som rosenklasar, de bara kommer där de har lust.
Har fått den svagaste kortisonsalvan efter ett x antal besök hos vårdcentralen, vilket inte stillar min klåda.
Jag tror att det hela började när jag hjälpte en vän med sina hästar (tvättade och borstade dem), eller av mitt ex. – han klagade EN gång på att det kliade i armvecket.
Vad kan det vara? Snälla hjälp..
Har även fått på händerna, rodnad mellan fingrarna, torra och flagninga områden i handflatorna. Allt detta kliar med.

Hej!
Om du har fått klåda och eksem utan att ha haft det förut, så vill man ju undersöka dig noga och fundera vad som kan ha utlöst det. Det kan finnas flera förklaringar, varav smitta inte är förstahandsval. Eksem, skabb, hårsäcksinflammationer kan vara tänkbara förklaringar. Du har inte fått behandling som hjälpt, be därför vårdcentralen om remiss för snar bedömning hos hudspecialist.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: